ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Group Business Controller till INSTALCO

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-06-13

Ansök nu

Group Business Controller till INSTALCO

Kundlogotyp

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, vs, ventilation, kyla, teknikkonsult och industri. Vi utför projektering, installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Instalco består av en sammanhållen grupp av företag med stark lokal förankring, specialiserad kunskap och med lång erfarenhet i branschen. Instalco omsätter 8,3 miljarder och har 4 600 medarbetare. Läs mer på www.instalco.se

Vi rekryterade nyligen en toppkandidat till rollen som Group Business Controller till Instalco. Denne går nu in i en mycket utvecklande och spännande roll på koncernnivå i ett nordiskt och förvärvsintensivt bolag på Large Cap. Vi är i ett expansivt skede i koncernen och utökar därför nu Finance med ytterligare en Group Business Controller.

Så vill du vara en del av ett ambitiöst och rutinerat team där du får möjlighet att arbeta strategiskt och verksamhetsnära? Är du en analytisk person som har förmågan att se och skapa viktiga underlag för affärsmässiga beslut? Då har du här en fantastisk möjlighet som du inte får missa!

Detta söker vi

Instalco söker en Group Business Controller. Du kommer ingå i ett team där ni har ansvar för bolagen i era respektive regioner. Du kommer rapportera till CFO, som du även kommer att ha ett tätt samarbete med. Du kommer ha många kontaktytor mot bl a övriga på huvudkontoret, dotterbolagen samt verksamhetsansvariga för de olika regionerna.

Som Group Business Control är du en central funktion som ska bistå dotterbolagen med att driva lönsamhetstillväxt i bolagen. Detta görs bland annat genom att förbättra verksamhetsuppföljning, utveckla analysförmåga i syfte att nå koncerngemensamma nyckeltal. Group Business Control arbetar också med att systematisera och förbättra koncernövergripande Business Control processer och rutiner, det är därför viktigt att du även gillar att äga och vidareutveckla system och analysmiljöer. Tjänsten är placerad på Instalcos huvudkontor på Lilla Bantorget i centrala Stockholm. Visst resande inom Norden är en del av tjänsten.

Dina arbetsuppgifter

  • Löpande uppföljning, analys och styrning av bolagen i dina regioner i syfte att driva lönsamhetstillväxt.

  • Kontroll och granskning av installationsprojektens budgetar, uppföljning och prognoser.

  • Aktivt delta i budget- och prognosarbetet i dina regioner.

  • Övergripande ansvar för uppföljning och analys av månads-, kvartals- och årsbokslut för dina regioner.

  • Analys och ekonomiska underlag till regionchefer.

  • Handledning och stöttning till bolagens ekonomer för att utveckla kvalitén i den finansiella rapporteringen.

  • Handleda nyförvärvade bolag att integreras i den finansiella rapporteringen.

  • Vidareutveckla processer, rutiner, verktyg inom Business Control.

Din profil

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi, finans eller motsvarande. Du har minst 10 års erfarenhet av att arbeta som Business Controller eller i en liknande roll. Vi ser gärna att du har tillförskaffat dig en grund inom redovisning eller revision och därefter gått vidare till en controllerroll. Vi ser det som positivt om du har arbetat i en internationell eller nordisk organisation. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med våra dotterbolag är mycket goda kunskaper i engelska, liksom svenska ett krav. Talar du finska är det meriterande. Vidare är du en stark användare i olika system, databashantering, Excel och PowerPoint.

Du som person

För att lyckas i rollen som Group Business Controller hos oss är du en analytisk person som gillar siffror och har ett stort intresse för vad som driver affären och vad som är relevant information för att kunna fatta rätt affärsmässiga beslut. Att arbeta i en händelserik miljö trivs du med och du är orädd för förändringar. Som person är du prestigelös och tillförlitlig och har stor ansvarskänsla när det kommer till ditt arbete.

Vidare är du en serviceinriktad person som trivs med många kontaktytor och genom din höga leveransförmåga och flexibilitet bygger du förtroende i organisationen. Gott samarbete och kamratanda är en självklarhet. Då du även kommer vara delaktig i utvecklingsarbetet inom enheten är det också viktigt att du är en problemlösare som hela tiden reflekterar över hur saker och ting kan göras effektivare och bättre.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Instalco med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt.  Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18 eller Anna Abrahamsson på tfn 070-691 01 35.

 

 

 

Dela detta jobb

Group Business Controller till INSTALCO

Prodiem