ekonomijobb.se

Group Business Controller till expansiva Ambea

Ort
Utgår

2019-03-25

Ansök nu

Group Business Controller till expansiva Ambea

Är du en driven och systemintresserad controller som tycker om att arbeta i ett expansivt bolag som verkar i en bransch under utveckling? Då ska du ta chansen nu när vi rekryterar en Group Business Controller till expansiva Ambea, välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Som Group Business Controller är du en del av en liten grupp inom Finansavdelningen där huvuduppgifterna är att stödja ledningen med ekonomisk analys och uppföljning. Gruppen har stort fokus på utveckling av rapporter och system varför vi gärna hittar en person som är stark i Excel och intresserad av system som kan komma med förbättringsförslag och lösningar.

I dina arbetsuppgifter ingår:

  • Månatlig rapportering
  • Analys på koncernnivå av 5 affärsområden, varav två affärsområden är verksamhet i Norge och Danmark
  • Vara drivande i planeringsprocessen med budget, prognoser och flerårsplaner
  • Analys och deltagande i kvartalsrapportering
  • Utveckling och förvaltning av analysmodeller i Excel och BI-verktyg
  • Vara delaktig och drivande i projekt
  • Deltagande i bokslutsarbete

I tjänsten ingår även ad hoc-rapportering till ledningen, analys av resultat och KPI:er samt koordinering av de övergripande ekonomiprocesserna. Gruppen samarbetar med Business Controllers i verksamheten som verkar på affärsområdesnivå.

Då Ambea nyligen har förvärvat Aleris Omsorg kommer fokus under 2019 vara att integrera deras verksamheter och göra Ambea branschledande i tre nordiska länder.
Du rapporterar till Head of Group Controlling och din arbetsplats blir på Ambeas nybyggda huvudkontor i Arenastaden i Solna.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 5 års arbetslivserfarenhet från en liknande roll som Business Controller. Det är en fördel om du är van vid att behandla och strukturera upp stora datamängder från datalager. Vi önskar även att du har mycket goda kunskaper i excel och powerpoint.

Det är meriterande om du har erfarenhet från personalintensiva eller tjänsteproducerande bolag samt arbetat på koncernnivå, dock ej ett krav. Ditt systemintresse är stort och du har kunskap om hur Business Intelligence kan användas i rollen som Group Business Controller. Som person är du analytisk, strukturerad och utvecklingsorienterad. Du har blick för detaljer men kan också växla till analys på en mer övergripande nivå. Då företaget befinner sig i en expansiv fas ser vi gärna att du är handlingskraftig och tycker om att komma med förslag och lösningar. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i team.

Om Ambea
Ambea är Sveriges, Norges och Danmarks marknadsledande privata omsorgsföretag med över 750 enheter och omkring 26 000 medarbetare. Inom vår företagsgrupp erbjuder vi boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Bolaget grundades 1996 och börsnoterades våren 2017.
Är du intresserad av att bli en del av denna expansiva koncern, ansök idag via ”ansök-knappen” på vår hemsida.

Dela detta jobb

Group Business Controller till expansiva Ambea

Finance Recruitment AB