ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Accounting Specialist till AcadeMedia

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-01-02

Ansök nu

Accounting Specialist till AcadeMedia

Kundlogotyp

Lockas du av att arbeta i en dynamisk och börsnoterad miljö? Motiveras du av att få påverka en organisation genom fortsatt utvecklingsarbete inom redovisningsprinciper och intern kontroll? Då kan det här vara ett nästa steg för dig!

Detta söker vi

AcadeMedia söker en Accounting Specialist som övergripande kommer att fokusera på redovisningsprinciper, internkontroll och utvecklingsprojekt inom bolagets Group Accounting. Företaget är under en stark tillväxtfas och söker nu dig som vill vara med på deras utvecklingsresa. Denna roll är mycket viktig för AcadeMedia och ger dig möjligheten att sätta ett stort avtryck på de interna redovisningsprocesserna. Företagskulturen präglas av högt driv och starka ambitioner där goda möjligheter till att vara med och utveckla verksamheten finns.

Du kommer ingå i ett team om fem personer som arbetar med koncernredovisning och du rapporterar till Head of Group Accounting. I rollen kommer du ha mycket kontakt med ditt team, övriga ekonomifunktioner i koncernen och internationellt med CFO i respektive land. Du kommer också ha nära kontakt med bolagets revisorer. Som specialist kommer du vara en viktig person, inte bara inom Group Accounting, utan även inom business control och andra koncernövergripande funktioner. Tjänsten är placerad centralt i Stockholm city på AcadeMedias huvudkontor, Adolf Fredriks Kyrkogata 2.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvar för koncernens redovisningsprinciper och för att säkerställa korrekt rapportering i enlighet med IFRS.

 • Aktivt följa utvecklingen på redovisningsområdet och bidra med konsekvensanalyser.

 • Att föra en dialog internt samt med revisorer kring tillämpade redovisningsprinciper.

 • Delta i och driva projekt inom redovisningsområdet, till exempel utveckling, nya redovisningsprinciper mm.

 • Ansvar för utformning och implementation av redovisningsmanual för hela koncernen.

 • Ge support, råd och riktlinjer till organisationen i redovisningsfrågor.

 • Supportera Tyskland och Norge i IFRS-rapportering och koncernredovisning.

 • Hålla dig a jour inom skattefrågor.

 • Ge support, råd och riktlinjer till intern kontroll beträffande redovisning och koncernkonsolideringsprocessen.

 • Äga och projektleda sifferdelen av delårsrapporter, årsredovisning samt notpaket.

 • Vara en del av förvärvsprocesser utifrån ett redovisningsperspektiv

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi. Du har en gedigen erfarenhet från en större revisionsbyrå alternativt av en liknande roll i ett större bolag. Det väsentliga är dock att du har en stabil kunskap inom gällande redovisningsprinciper och IFRS-standarder och att du nyfiket håller dig uppdaterad kring regler, nyheter och förändringar som berör området. Det är meriterande om du har arbetat med eller i en börsnoterad koncern. Generella systemkunskaper och mycket goda Excel-kunskaper är ett krav. Du hanterar det svenska språket flytande och det engelska språket mycket väl i tal och skrift

Du som person

För att lyckas i rollen som Accounting Specialist ser vi att du är en målinriktad och initiativtagande person som självständigt driver ditt arbete framåt. Då du ansvarar för att föra en dialog kring förändringar inom de regler och processer som verksamheten ska förhålla sig till gällande rådande redovisningsprinciper, så lägger vi stor vikt vid att du är kunskapssökande, ansvarstagande och ses som en god kommunikatör. Arbetet innehåller många kontaktytor, både internt och externt vilket gör det viktigt att du besitter en god samarbetsförmåga. Att du har en god portion nyfikenhet av utvecklingen inom redovisningsområdet är något som kommer att göra att vi blir ömsesidigt nyfikna på dig!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-91 639 18.

Välkommen med din ansökan!

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 18 000 medarbetare på våra drygt 680 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Som norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland är vår storlek trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Sedan 2016 är AcadeMedia noterat på Nasdaq Stockholm och verksamhetsåret 2020/21 var omsättningen drygt 13 miljarder. Läs mer om företaget på academedia.se.

Dela detta jobb

Accounting Specialist till AcadeMedia

Prodiem