ekonomijobb.se

Förvaltningsledare biljettkontroll och trygghet

Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-16

Ansök nu

Förvaltningsledare biljettkontroll och trygghet

Vi söker en förvaltningsledare som vill bidra till en trygg och säker kollektivtrafik!

Om tjänsten 

Både biljettkontroll och trygghet är viktiga områden inom SL. Aktivt säkrande av intäkter bidrar till en hållbar ekonomi. Genom samverkande mellan trygghetsresurser, trafikutövare och andra parter i samhället skapas en ökad upplevelse av trygghet i kollektivtrafiken. 

I rollen som förvaltningsledare jobbar du med affärsförvaltning, med ansvar över att följa upp leverans, ekonomi och kvalitet inom biljettkontroll och trygghet. Du tar fram, följer upp och utvecklar nyckeltal. Du utvecklar nuvarande affärer och säkerställer att leverantörer vid behov tar fram orsaksanalyser och åtgärdsplaner. Du arbetar med ständiga förbättringar i arbessätt för att nå årsmål. 

I rollen ingår också:

 • Att uppdatera dokument så som förvaltningsplan, uppföljningsplan, verksamhetsplan, erfarenhetsutbyte (RFI) i samband med utveckling av nya avtal, budget och regelhantering enligt GDPR. 
 • Investeringsansvar inom ansvarsområdet.
 • Att ta fram, äga och förvalta interna och externa processer och rutiner kopplade till uppdraget samt implementera gemensamma arbetssätt. 
 • Registrera och lämna ut allmänna handlingar samt andra uppgifter kopplade till offentlig verksamhet. 
 • Att stödja och delta i projekt, team och andra arbetsgrupper och vara en kontaktyta internt på trafikförvaltningen sat leverantörer inom biljettkontroll- och trygghetsfrågor. 
 • Samarbete med trafikutövare och övriga sektioner på trafikförvaltningen för en mer effektiv biljettkontroll och en ökad trygghet. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass 3. 

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag - den gemensamma resan. 

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. 

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. 

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som förvaltningsledare är du strukturerad och samarbetsvillig samt vill jobba med en tjänst med många gränsytor där du företräder frågor både kring fusk/intäktssäkring och trygghet. Vi tror att du har ett engagemang och intresse för att arbeta proaktivt. Vidare håller du dig uppdaterad på hur allmänhet, trafikentreprenörer, politiker och media ser på funktionernas arbete i trafiken. 

Vi söker dig som har erfarenhet av att förvalta avtal samt att säkerställa affärer genom tydlig uppföljning. Därtill bör du ha erfarenhet från en politiskt styrd organisation. Du är dessutom sakkunnig inom området trygghet och säkerhet, och är nytänkande, positiv och affärsmässig. Vi ser gärna att din utbildningsbakgrund innefattar studier på högskolenivå inom ekonomi, juridik eller liknande. 

Det är meriterande om du har:

 • Förhandlingsvana
 • God branschkännedom inom säkerhetsbranschen
 • Budget- och företagsekonomiska kunskaper
 • Erfarenhet inom bevakningsbranschen och kollektivtrafikens övriga entreprenörer
 • Erfarenhet av samverkan med polis och övriga myndigheter
 • Erfarenhet av att hålla föredrag, presentationer och utbildningar

Har du tidigare erfarenhet av affärsförvaltning in trafikförvaltningen är även det meriterande. 

Startdatum enligt överenskommelse. 

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Carina Trofast, tfn 070 786 36 57. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-administratör Sandra Tjellander, tfn 070 786 36 35. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. 

Ansök redan idag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 16e april. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08 686 36 52

Arne Grundberg, Vision, tfn 08 686 18 88 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn. 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte, på grund av GDPR. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Yrkesområde
Avtalsförvaltare

Arbetsplats
Stockholm

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Kontakt
Sandra Tjellander 
HR-administratör
contacticon phone 08-686 36 35
Carina Trofast 
Sektionschef Resenärsservice
contacticon mobile 070-786 3657

Fackliga representanter
Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Referensnummer
169433

Dela detta jobb

Förvaltningsledare biljettkontroll och trygghet

Trafikförvaltningen, Region Stockholm