ekonomijobb.se

Logga

Förvaltningshandläggare

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-20

Ansök nu

Förvaltningshandläggare

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi finns i Härnösand och är cirka 230 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland
Förvaltningshandläggarna tillhör Förvaltningsenheten inom länsstyrelsen. Utöver förvaltningshandläggarna består enheten av jurister och beredskapshandläggare.

Arbetsuppgifter

I vårt arbete är god service och rättssäkerhet viktigt i kontakter med medborgaren. Därför är det viktigt att våra ärenden handläggs och följs upp rättssäkert och effektivt och att tillsynen bedrivs effektivt. Som förvaltningshandläggare kommer du bland annat att handlägga ärenden inom en rad olika områden och delta i utvecklingsarbetet av dessa. I de flesta av våra verksamhetsområden ingår att utöva tillsyn.

Som förvaltningshandläggare kommer du bland annat att:
• handlägga förvaltningsärenden inom områden som exempelvis stiftelser, bevakningsföretag, trafikföreskrifter, överförmyndartillsyn och begravningsfrågor
• delta i utvecklingen och effektiviseringen av ärendehandläggningen
• genomföra tillsyn av exempelvis bevakningsföretag och överförmyndare
• samråda och ha kontakter med externa parter såsom kommunerna, Trafikverket och Säkerhetspolisen

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av samhällsfrågor och har en akademisk utbildning inom exempelvis samhällsvetenskap, ekonomi eller juridik, eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du ska ha erfarenhet från offentlig förvaltning och förvaltningsrättsligt arbete såsom myndighetsutövning och tillsyn. Meriterande är om du har erfarenhet av något av de förvaltningsärenden som nämns under arbetsuppgifter. Du ska kunna tillgodogöra dig och tillämpa lagtext.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med kollegor som har liknande arbetsuppgifter. Det är viktigt att du bidrar till gruppens samlade arbete. Du tar ansvar för din uppgift, du behöver vara strukturerad och serviceinriktad, ha god samarbetsförmåga och bidra till ett gott och öppet arbetsklimat. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten. Körkort B är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Generell information

Sista ansökningsdag
2019-10-20

Arbetsplats

Västernorrlands län
Kommun
Härnösand

Yrkeskategori
Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Kontaktperson
Håkan Söderholm
Enhetschef 0611-34 91 04 070-555 48 63

Fackliga företrädare
Johan Åkesson
SACO 0611 - 34 90 00
Oskar Norrgrann
ST 0611 - 34 90 00

Dela detta jobb

Logga
Förvaltningshandläggare

Länsstyrelsen Västernorrland