ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Högskoleförvaltningen, Planerings- och ekonomiavdelningen

Planerings- och ekonomiavdelningen sammanhåller myndighetens planering, uppföljning, återrapportering och miljöledning. Vidare ansvarar avdelningen för myndighetens ekonomiska redovisning och har systemansvar för högskolans affärssystem. Avdelningen är indelad i en redovisningssektion och en planeringssektion. Avdelningen är en del av högskoleförvaltningen och har ett nära samarbete med andra funktioner och avdelningar, både inom verksamhetsstödet och gentemot kärnverksamheten.Planerings- och ekonomiavdelningen är uppdelad i två sektioner planeringssektionen och redovisningssektionen.

Bakgrund

Redovisningssektionen ansvarar för högskolans redovisning inklusive bokslut, rapportering i Hermes, betalningshantering, fakturaflöden mm. Dessutom har sektionen förvaltningsansvar för affärssystemet Agresso. Sektionen har ett nära samarbete med planeringssektionen som samordnar högskolans planerings- och uppföljningsprocesser samt det lokalt placerade stödet inom ekonomihantering som från årsskiftet organisatoriskt placeras inom avdelningen. Försvarshögskolan hanterar olika sorters anslag och har en stor andel externfinansiering, både från bidrag och uppdrag. Det gör att högskolans redovisningsfrågor har stor bredd

Omvärldsläget i kombination med Försvarshögskolans examensrättigheter på avancerad och forskarnivå innebär en stor efterfrågan på högskolans kompetenser. Lärosätet befinner sig i ett spännande skede av expansion och utveckling mot högskolans nya vision och strategi. Planerings- och Ekonomiavdelningen arbetar för närvarande med att införa en ny ekonomimodell i linje med denna utveckling.

Arbetsuppgifter

Som chef för redovisningssektionen har du personalansvar för sex personer Du är övergripande ansvarig för högskolans redovisning och förvaltare av FHS ekonomirelaterade system och rutiner. Du förväntas vara en aktiv arbetsledare och stöd till dina medarbetare i deras dagliga arbete vid exempelvis bokslut, månadsavstämningar och myndighetsrapportering samt ha en rådgivande funktion i redovisningsfrågor inom lärosätet.

Som redovisningschef förväntas du kontinuerligt utveckla redovisningsfunktionen vilken bl.a. innebär att tydliggöra processer och utveckla rutiner. I rollen som redovisningschef ska du ha viljan och förmågan att engagera och utveckla medarbetarna för att tillsammans med dem bygga och stärka förvaltningens gemensamma värdegrund.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi och flerårig erfarenhet av statligt redovisningsarbete och känner dig trygg i områdets olika delar.  Du har goda kunskaper om det statliga regelverket inom ekonomiområdet. Vidare har du erfarenhet av att arbeta som chef och/eller av att arbetsleda andra. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med blandfinansiering, med systemfrågor och/eller av att arbeta i Agresso. Erfarenhet från högskolesektorn är även det meriterande.

För att lyckas i denna roll är du analytisk och noggrann. Du tycker om att arbeta med utveckling och drivs av att nå resultat. Du är pedagogiskt lagd och kan skapa gemenskap i en grupp. Utöver nämnda egenskaper är du även en person som är motiverande, inlyssnande och målinriktad.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev och skickas in via Försvarshögskolans rekryteringssystem genom att klicka på länken ”Logga in och sök jobbet” på annonssidan. Märk din ansökan med dnr HFHR 180/2021. Din ansökan ska vara tillhanda senast 23 januari 2022.

Komplett ansökan ska vara Försvarshögskolan tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Kontaktpersoner

Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av:

  • Pernilla Öhrström, Chef för planerings- och ekonomisektionen, pernilla.öhrström@fhs.se

  • Amanda Beuthan, HR-partner, HR-avdelningen Amanda.Beuthan@fhs.se

Fackliga företrädare är Ronnie Hjorth (SACO-S), Anders Oltorp (OFR/O) och Christian Friman (OFR/S-Försvarsförbundet).

Samtliga nås via telefon 08-553 425 00 (växel).

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100 %

Ort

     Stockholm

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     HF/HR 180/2021

Kontakt

  • Pernilla Öhrström, pernilla.ohrstrom@fhs.se

  • Amanda Beuthan, amanda.beuthan@fhs.se

Publicerat

     2021-12-28

Sista ansökningsdag

     2022-01-23

Försvarshögskolan söker en redovisningschef

Ansök nu

Dela detta jobb