ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Flödesplanerare till Dagab!

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-08

Ansök nu

Flödesplanerare till Dagab!

Just nu är Dagab inne i en spännande utvecklingsfas, som bland annat inkluderar uppstarten av deras nya helautomatiserade lager som är i full drift år 2023. Därför behöver de nu stärka upp sitt team med ytterligare kompetens. Älskar du, precis som Dagab, logistik och gör allt för att hitta detaljerna som effektiviserar helheten? Sök då rollen nu, urval sker löpande!

Om tjänsten

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Dagab.

Dagab Inköp & Logistik AB är en gemensam organisation för inköp, lager och transport till Willys, Hemköp och Axfoods övriga butikskedjor. Dagab bidrar till att öka butikernas försäljning och lönsamhet genom effektiva, miljövänliga och kundanpassade logistiklösningar. Deras uppdrag är att se till att butiken får rätt varor, på rätt sätt och i rätt tid.

Deras kärnvärden "Vi utmanar, Butiken är vår scen, Vi är starkare tillsammans & Vi har koll" vägleder Dagab i dagliga beslut liksom när de planerar inför framtiden. Genom dem kan de skapa en gemensam Axfoodkultur som genomsyrar allt de gör och driver Dagab i rätt riktning.

I rollen som flödesplanerare ansvarar du i huvudsak för att planera, genomföra varuinköp och styra flöden av varor till Dagabs lager med fokus på att analysera för att optimera servicegrad, inleveranskapacitet, lageromsättningshastighet, kassationer och kostnader. I rollen har du ett stort kontaktnät med löpande kommunikation med Dagabs leverantörer, transportörer, lagerverksamhet och inköpsfunktion.

Arbetsuppgifter

 • Taktiskt planera inflöden av varor till Dagabs lager utifrån efterfrågan.

 • Planera och köpa in varor med målet att optimera en hållbar servicegrad, kapitalbindning, kassationer och kostnader.

 • Analysera utfall och vidta åtgärder för att optimera servicegrad, kapitalbindning, kassationer kostnader.

 • Löpande dialog och taktisk planering med tilldelade leverantörer.

 • Leda och utveckla arbetet inom tilldelat ansvarsområde enligt avdelningens ansvarsfördelning.

 • Leda eller delta i förbättringsaktiviteter internt och mot andra avdelningar som syftar till att effektivisera och/eller förbättra varuflödet.

Vi söker dig som

Har en högskoleutbildning inom Supply Chain/Logistik, med förståelse för hur logistikflöden fungerar och styrs gällande Inköp, produktion, distribution och lager. Vi ser helst att du har 1–2 års yrkeserfarenhet inom Supply Chain.

 • Har goda analytiska egenskaper för att hantera komplex information samt förståelse för hur ditt agerande påverkar lönsamheten.

 • Har kompetens att styra tillgängligheten på lagret utifrån gällande styrmetoder ex. kapitalbindning, lageromsättningshastighet, kassationer, hållbarhetsdagar (bäst före datum).

 • Datorvana och kompetens att använda MS Office Paketet. Fokus på att ta fram, hantera och tolka data i Excel.

 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

 • Har intresse för parti- och detaljhandeln, har du dessutom erfarenhet sedan tidigare är meriterande.

Personliga egenskaper värderas högt och vi söker dig med stort engagemang och med mycket energi. Du som söker är en ansvarsfull, analytisk, kommunikativ och strukturerad person som har ett stort servicetänk och trivs med många kontaktytor, både internt och externt. Gillar att arbeta strukturerat och resultatinriktat mot uppsatta mål och tidsramar.

Du är självgående och är inte rädd för att ta egna initiativ och komma med förslag på nya lösningar och idéer. Du ska ha god förmåga till helhetssyn och snabbt kunna bilda dig en uppfattning om hur en justering av de små detaljerna kommer ge effekt och bidra till helheten. Vi ser framför oss en person som tänker långsiktigt och bidrar till gott samarbetsklimat, delaktighet, glädje och engagemang.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse.

 • Omfattning: Heltid tillsvidare med en inledande provanställning.

 • Lön: Marknadsmässig.

Information om företaget

Dagab ansvarar för att Axfoods sortiment, inköp och logistik ska fungera optimalt. Som supportbolag har Dagab en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet från sortiment och inköp till lagerhantering och distribution. Dagab omsätter drygt 42 miljarder kronor (2018) och ingår i Axfood AB som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm ABs Large Cap-lista.

Dela detta jobb

Flödesplanerare till Dagab!

Academic Work