ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Finansinspektör till avdelningen Marknadstillsyn

Ort
Utgår

2022-01-27

Ansök nu

Finansinspektör till avdelningen Marknadstillsyn

Ref 21-33578

Som finansinspektör på Finansinspektionen (FI) tillhör du den del av avdelningen som har ansvar för prospektgranskning, granskning av erbjudandehandlingar och tillsyn över prospektregelverket och offentliga uppköpserbjudanden samt regelgivning på prospektområdet. Du arbetar främst med att granska och godkänna prospekt och erbjudandehandlingar. Du arbetar självständigt och är ett stöd till dina kollegor samt deltar i praxisbildning i komplexa frågor. Du har löpande kontakt med företag på värdepappersmarknaden och dess finansiella och juridiska rådgivare. Du besvarar frågor om prospekt och förvärv av börsbolag samt vägleder inom regelverken. Du kan även komma att delta i det internationella arbete som avdelningen är involverad i.

Tjänsten innebär ett tätt samarbete med kollegor både inom avdelningen och andra områden på FI samt med externa kontakter med andra europeiska tillsynsmyndigheter.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi och några års kvalificerat arbete inom finans på exempelvis myndighet, bolag under FI:s tillsyn, konsultbyrå eller liknande. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med prospekt, förvärvsfrågor (take over), transaktioner, värdepappersmarknaden, börsregelverk och/eller aktiemarknaden. Har du dessutom kunskap om, eller intresse för nämna områden och FI:s roll är det en fördel. Du uttrycker dig även väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du analytisk, självgående och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du kommunicerar tydligt och transparent, planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och bidrar till ett gott samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Erik Nordfeldt på 08-408 984 92.

Vi har normalt sex månaders provanställning.

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 10 januari 2022. Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen. Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

 

Dela detta jobb

logga
Finansinspektör till avdelningen Marknadstillsyn

Finansinspektionen