ekonomijobb.se

Finansiell controller till Medius

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

Finansiell controller till Medius

Har du grym redovisningskompetens och vill vara verksam i ett häftigt internationellt bolag? Är du kollegan som man vänder sig till vid IFRS- frågor och som älskar internkontroll och struktur? Då kan du vara den vi söker!

Medius, som är ett av Sveriges mest spännande och snabbast växande globala Cloudbolag, fortsätter att utveckla sin finansorganisation och ska nu rekrytera en finansiell controller till teamet i Linköping. Det är en ny central tjänst inom bolaget och rekryteringsprocessen hanteras av oss på Mpya Finance.

Som SaaS-bolag (Software-as-a-Service) inom den snabbt växande FinTech industrin är Medius tillväxtpotential närmast obegränsad. Under 2020 växte de återkommande intäkterna med 20%, idag är cirka 80% av intäkterna årligen återkommande, men de strävar mot att med god lönsamhet öka den andelen ytterligare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer ingå i ett internationellt team om tio personer, varav sju personer sitter i Linköping , som tillsammans arbetar för att nå uppsatta mål och deadlines. I rollen har du även ett nära samarbete med Business Control i Stockholm och du rapporterar till Head of Finance .

  • Framtagande, implementering och uppföljning av rutiner för internkontroll och finansiell rapportering.

  • Kontinuerligt processutvecklingsarbete där du har en central roll att säkerställa såväl extern som intern regelefterlevnad.

  • Finansiell support och analys vid budgetering, planering och uppföljning.

  • Delaktig i att driva utveckling av koncerngemensamma arbetsuppgifter.

  • Driva och medverka i olika utvecklingsprojekt

Vem är du?
Som sökande till denna roll är du civilekonom eller motsvarande och besitter en trygghet i både redovisning och verksamhetsstyrning. Det är såklart viktigt att du älskar siffor, men det är lika viktigt att du förstår vad som ligger bakom dem. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av IFRS och är väl förtrogen med de rutiner som förekommer på en redovisningsavdelning. Det är meriterande med börsbolagserfarenhet och du har gärna även varit med och implementerat internkontroll ramverk.

Medius använder affärssystemet Microsoft Dynamics D365, PowerBI för analys så kompetens och erfarenhet av dessa är meriterande. Då du kommer vara verksamhet i en global organisation krävs det att du har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Som person beskrivs du som självgående med ett strukturerat och noggrant arbetssätt. I rollen förväntas du bidra och komma med egna initiativ, du gillar att kunna bidra och tar gärna initiativ för att utveckla de interna processerna. Eftersom Medius utvecklas i snabb takt ser vi att du är samvetsgrann med ett flexibelt arbetssätt och tar ansvar för att leverera med god kvalité.

Placeringsort: Linköping

Har vi fångat ditt intresse?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt! I den här rekryteringen samarbetar Medius med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Haga på tel 0709-710016 eller anna.haga@mpya.se eller Anna Wetterlöv på 0709-710166, anna.wetterlov@mpya.se

Varmt välkommen att ansöka tjänsten!

Dela detta jobb

Finansiell controller till Medius

Mpya Finance AB