ekonomijobb.se

Financial Manager till Enjay i Malmö

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-08-09

Ansök nu

Financial Manager till Enjay i Malmö

”Wasting energy is no longer an option”

Hur skulle det kännas att få använda dina finansiella förmågor för att hjälpa till med att rädda vår planet? Att få bli en del av ett ungt men ambitiöst bolag där experter inom olika områden tillsammans för bolaget framåt mot sitt mål att minska de globala utsläppen av fossil CO2 med 1% fram till år 2050.

Enjay är ett svenskt Greentechbolag som utvecklar en teknik som möjliggör energiåtervinning inom helt nya områden. Enjays första innovation, Lepido, är världens första värmeväxlare som klarar att återvinna energi ur smutsig frånluft.  Tack vare denna innovation går det nu att sätta stopp för ett enormt pågående slöseri av energi från bland annat restauranger, tvätterier, chemical plants, cementfabriker och annan tung industri.

Du kommer att kunna växa med bolaget och du rapporterar till CFO. Huvudkontoret finns i nyrenoverade fina lokaler i Fosie, Malmö.

Om rollen
Enjay erbjuder en ny roll som Financial Manager där du initialt plockar hem redovisningen och tar det operativa ansvaret för ekonomin i moderbolaget samt samordnar ekonomin i de två dotterbolagen. Du får möjlighet att växa och utvecklas inom Controlling samt övriga strategiska områden som budgetering och strategiplanering, detta initialt genom stöttning av CFO.

  • Löpande redovisning i Enjay AB samt samordning av redovisningsbyråer i Tyskland och Holland

  • Bokslut (månad, kvartal och årsvis)

  • Koordinering av extern lönekonsult (även i dotterbolagen)

  • HR support och administration

  • Löpande underhåll av internprissättningsdokument

  • Controlling (standardkostnadskalkylering, efterkalkylering, marginaluppföljning)

  • Budget och prognosarbete

Vem är du?
Det är spännande att börja på Enjay, och för att det ska bli en ”perfect match” tror vi att du är en nyfiken person med ett öppet sinne, som tycker att det är kul när ena dagen inte är den andra lik. Du är trygg i dina redovisningskunskaper. Du räds inte att kliva ur din komfortzon och tycker om att få utmanas med nya arbetsuppgifter. Här är en jättefin möjlighet att växa med ett bolag i stark tillväxt. Vi tror att du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har cirka 5 års relevant arbetslivserfarenhet, kanske från en redovisningsbyrå eller från små till medelstora bolag, gärna start-up. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Hur gör jag nu?
Intervjuer sker löpande, så skicka med fördel in din ansökan så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Enjay med Mpya Finance. För frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Amelie Rijpma, 070-9966176, amelie.rijpma@mpya.se eller Per Cato, 070-3009729, per.cato@mpya.se

Vi ber dig ödmjukast att ha tålamod och förståelse för att det är semestertider, men vi lovar att ge dig återkoppling så snart vi har möjlighet.

Dela detta jobb

Financial Manager till Enjay i Malmö

Mpya Finance AB