ekonomijobb.se

Financial Manager

Ort
Utgår

2019-08-15

Ansök nu

Financial Manager

Vi förstärker IT-organisationen inom Länsförsäkringar AB och söker flera kandidater som vill vara med på vår resa mot en effektivare och modernare IT.

Just nu söker vi en Financial manager till avdelningen IT Infrastructure & Operations. Avdelningen arbetar med outsourcade IT-drifttjänster och bemannas av medarbetare som arbetar med förvaltning och utveckling av IT-drift- och kommunikationstjänster utifrån affärsverksamhetens krav och behov.  

Om jobbet 

Rollen Financial manager är placerad i gruppen Demand & Solution management. Det är en central roll som verka med hela Infrastructure & Operations som arena och samarbetar med bl.a Service Owners, Service Delivery Managers, Demand Managers, Ledningsgruppen och Vendor Manager, samt med central financial controlling. I rollen ingår övergripande ekonomiansvar för hela Infrastructure & Operations som omfattar bl.a.  

  • Förberedande av ekonomiskt beslutsunderlag till ledningsgrupp samt olika styrgrupper 
  • Kontroll och verifiering av beslutsunderlag  
  • Stöd vid prissättning av tjänster 
  • Utreda och definiera prissättningsparametrar 
  • Simulering och analyser av prissättningar i relation till budget och prislista 
  • Bistå Vendor Manager med volym och prisinformation 
  • Löpande stöd och uppföljning av fakturaunderlag och kostnadsuppföljning kopplat till tjänster 
  • Strategier för priser och prismodeller för olika tjänster 
  • Sammanställning och analyser av prisutveckling och eventuella benchmarks 
  • Stöd i förhandlingar/diskussioner med leverantörer avseende priser och prismodeller 

Utbildning och erfarenhet 

Vi söker dig som är högskoleutbildad företagsekonom med inriktning på data- och systemvetenskap.  

Vem är du?  

Vi ser framför oss att du har erfarenhet av ekonomisk uppföljning och rapportering. Du har tidigare arbetat med ekonomistyrning och IT-infrastrukturella frågeställningar. För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har en kostnadsmedvetenhet och en god förmåga att förstå komplexa flöden och beroendesamband. Vidare har du en god förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt.

För att trivas i rollen ser vi att du både har förmågan att arbeta systematiskt och samtidigt kunna hantera förändringar på ett flexibelt och lösningsorienterat sätt. 

Du kommer arbeta självständigt vilket ställer krav på struktur, kommunikation och driftighet.  

Om oss 

IT har en mycket central roll för hela Länsförsäkringars verksamhet och ansvarar för utveckling och drift av länsförsäkringsgruppens IT-miljö. Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.  

Mer information och ansökan 

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.  

Kort om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidare 

Sista ansökningsdag:
2019-06-14

Arbetsplats
Stockholm 

Kontaktperson
Adam Skagenholt 
Chef
08-588 411 11

Maria Eriksson 
Kontaktombud SACO
08-588 411 52

Mirek Swartz 
Kontaktombud Forena
08-588 418 92

Dela detta jobb

Financial Manager

Länsförsäkringar AB