ekonomijobb.se

Financial Controller till Sveriges ledande mediahus – Bonnier News

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2020-02-10

Ansök nu

Financial Controller till Sveriges ledande mediahus – Bonnier News

Brinner du för redovisning och vill utvecklas i rollen som Financial Controller i en dynamisk miljö? Gillar du tanken på att vara en viktig spelare i en stor mediekoncern som är mitt i en spännande transformationsresa? Då kan det vara dig som Bonnier News vill ha med på sin resa!

I Bonnier News ingår bland annat varumärkena Expressen, Dagens Nyheter, Dagens Industri, HD-Sydsvenskan, Resumé och Veckans Affärer och MittMedia. I rollen som Financial Controller på Bonnier News kommer du har ett nära samarbete med övriga Controllers och tillsammans ansvara för att utveckla och effektivisera redovisningsprocesser kopplat till verksamheten. Du kommer att stödja verksamheten i redovisningsfrågor, ingå i olika redovisningsrelaterade projekt samt säkerställa månadsbokslut och rapportering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för delar av bokslutsarbete och säkerställa finansiell information i rapporteringen
  • Säkerställa att intäkter och kostnader är korrekta för perioden samt avvikelseuppföljning och rimlighetsanalys
  • Avstämningar av balanskonton
  • Utredningar och förbättringsarbete i redovisningen
  • Rimlighetsbedöma och säkerställa periodisering av intäkter och reservering av kostnader
  • Förberedelse av material inför månatliga Business Reviews
  • Delta och driva processförbättringar och effektiviseringar av ekonomifunktionen
  • Kvalitetssäkra arbetet utfört av Shared Service Center
  • Kontakt med Shared Service Center

Du ingår i Bonnier News ekonomiorganisation och tillhör gruppen Financial Control och du rapporterar till chef för Financial Control.  

Vem letar vi efter?
Vi söker en person som har en akademisk examen i ekonomi med ett 1-2 års erfarenhet inom revision eller redovisning/controlling. Du är van att arbeta med månadsbokslut och deadlines. Vi ser gärna att om du har erfarenhet av redovisning i en större koncern och är van att hantera stora transaktionsmängder.

Du ska ha god förmåga att analysera, utreda och validera redovisningen för att korrekt avspegla affärsverksamheten.

Dessutom är du en god kommunikatör som trivs att arbeta i team och nå resultat som en del av ett team. Det är också viktigt att du är självgående och gillar skapa effektivisering och förbättring inom ditt arbetsområde. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
I denna rekrytering samarbetar Bonnier News med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Michaela Järnvall, michaela.jarnvall@mpya.se eller Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se.

Om Bonnier News
Bonnier News är ett av Sveriges ledande mediehus och befinner sig mitt i den digitala transformationen av mediebranschen. De gör stora satsningar på varumärken och affärsutveckling, för att möta utmaningarna och fånga möjligheterna i det framtida medielandskapet.

Bonnier News har en passion för media och yttrandefrihet. Som ett av Sveriges ledande mediehus når Bonnier News över tre miljoner läsare varje dag och omfattar varumärken som Dagens Nyheter, Dagens Industri, Expressen, HD-sydsvenskan, Bonnier Business Media, MittMedia, Bonnier News Lifestyle, Mitt tryckerikoncernen Bold Printing Group samt investeringar i ett flertal digitala tillväxtbolag.

Merparten av den transaktionella redovisningen sköter ett Shared Service Center med kontor i Stockholm, Vilnius och New Dehli.

En lokal ekonomiavdelning (ca 40 st) sitter tillsammans med övriga stabsfunktioner och ett antal konsulter på Kungsholmen i Stockholm.

Ansvarig rekryterare

Michaela Järnvall

michaela.jarnvall@mpya.se

 

Dela detta jobb

Financial Controller till Sveriges ledande mediahus – Bonnier News

Mpya Finance