ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Financial Controller till Storytel

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-12-04

Ansök nu

Financial Controller till Storytel

För dig som vill komma till en arbetsplats som präglas av kreativitet och engagemang är Storytel helt rätt bolag. På Storytel vill man utforska det oprövade och ifrågasätta det gamla. Hos Storytel blir du en viktig del av teamet och välkomnas av en kultur som beskrivs som hjälpsam och prestigelös. Nu vill vi hitta Storytels nya Financial Controller som delar visionen om att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, är det du?

Din uppgift och dina ansvarsområden

I rollen som Financial Controller kommer du att ha en bred roll där dina kontaktytor är många. Du ingår i ett team där ni har egna ansvarsområden samtidigt som ni stöttar varandra i utvecklandet av funktionen. Då Storytel befinner sig i en tillväxtfas är den ena dagen inte den andra lik och dina synsätt och idéer välkomnas högt inom bolaget. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga ekonomifunktioner inom koncernen, såväl i Sverige som internationellt.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Analys och kvalitetssäkring av bokslut

  • Upprättande av svenska årsredovisningar och granskning av utländska årsredovisningar

  • Driva förbättringsprojekt relaterade till redovisningsprocesser

  • Vara delaktig i effektivisering av befintliga metoder och i framtagandet av nya

  • Delaktig vid förvärv och likvidationer

  • Projektarbete

  • Underlag till managementrapportering till ledning och styrelse

  • Kontakt och uppföljning mot internationella redovisningsbyråer

  • Agera motpart till dotterbolag kring finansiella frågeställningar

  • Delaktig i utvärderingen av hur olika affärsinitiativ påverkar verksamheten ur ett redovisningsmässigt perspektiv

Vem är du?

I rollen som Financial Controller kommer du att stötta flera olika funktioner och kollegor inom redovisning. Det innebär att du trivs i en roll med flera parallella kontaktytor. Du besitter en skicklighet i att kunna ha ett pedagogiskt förhållningssätt gentemot dina motparter. Vidare har du förmågan att sätta strukturer, utan att själv vara beroende av strukturer för att kunna ta dig framåt i ditt arbete. Denna förmåga i kombination med problemlösning kommer att vara centrala i rollen, då det i flera avseende finns en viss komplexitet i uppbyggnaden av koncernen och dess underliggande strukturer.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk examen inom ekonomi och har därefter erfarenhet från revision, redovisning eller financial control. Du känner dig trygg i bokslutsprocessen och kan identifiera best practice inom ditt område. Det är meriterande om du är van vid att arbeta i internationella organisationer.

Vi söker alltså dig som nu vill få chansen att applicera dina kunskaper i ett internationellt bolag och växa tillsammans med företaget!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Storytel med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Storytel är en av världens största prenumerationstjänster för streaming av ljud- och e-böcker, och erbjuder över 700 000 titlar globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, med hjälp av fantastiska stories som kan delas och upplevas av vem som helst – var som helst och när som helst. Storytel verkar på över 25 marknader runt om i världen och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Läs mer om hur det är att arbeta på Storytel på https://jobs.storytel.com/pages/inside-storytel

Dela detta jobb

Financial Controller till Storytel

Prodiem