ekonomijobb.se

Financial Controller till Olink Proteomics

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-06-30

Ansök nu

Financial Controller till Olink Proteomics

Vill du utvecklas inom financial control i en entreprenöriell global koncern med stark tillväxt? Lockas du av möjligheten att arbeta i en bred roll med många kontakter på såväl huvudkontoret som ute i verksamheten? Och vill du bli en del av en organisation som med sin teknologi bidrar till att utveckla vården och framtidens hälsa? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi
Nu söker vi en Financial Controller till Olink Proteomics. I rollen kommer du att arbeta brett med allt som kan önskas i en roll som Financial Controller. Du kommer att ställas inför intressanta frågeställningar inom redovisning, rapportering, regelverk, skatt och intern kontroll. I rollen kommer du även att delta och driva utveckling av den finansiella strukturen, processer och system. Som Financial Controller är du en del av ett ambitiöst och rutinerat Group Finance team på 4 personer och du rapporterar till Group Finance Manager. Finansorganisationen som helhet består av drygt 20 medarbetare.

Tjänsten är placerad på Olink Proteomics huvudkontor beläget på Dag Hammarskjölds Väg i Uppsala. Olink Proteomics arbetar flexibelt och med basen på kontoret finns möjligheten att arbeta vissa dagar hemifrån.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta brett i rollen men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara: 

Delta i bokslutsprocessen (månads-, kvartals- och årsbokslut)
Säkerställa och kvalitetssäkra rapportering från organisationen
Delaktig i delårsrapporter och årsredovisning
Koordinera den årliga ICFR-processen
Stötta organisationen i redovisnings- och rapporteringsfrågor
Delaktig i koncernkonsolidering
Skatterapportering
Utveckla Olink Proteomics finansiella struktur och ekonomimanual
Kontinuerligt utveckla processer, system och instruktioner

Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter skaffat dig ca 3-5 års erfarenhet inom revision alternativt financial control eller redovisning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att granska eller arbeta i ett globalt tillväxtbolag. Vidare har du ett systemintresse och är van att arbeta i Excel. Eftersom Olink Proteomics är noterat på New York-börsen och har flera internationella kontor, förutsätter vi att du har goda kunskaper i engelska, både i tal såväl som skrift.

Du som person
För att lyckas i rollen som Financial Controller ser vi att du är en målinriktad person som trivs i en dynamisk och entreprenöriell miljö. Du är produktiv och har ett driv att slutföra påbörjade arbetsuppgifter. Eftersom Olink Proteomics är ett tillväxtföretag med en snabb utvecklingskurva passar rollen för dig som är nyfiken, flexibel och trivs med att arbeta i ett högt tempo. Därtill krävs en god samarbetsförmåga eftersom du i rollen kommer att knyta kontakt med många medarbetare inom organisationen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Olink Proteomics med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Vilda Cygnaeus, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

Olink Proteomics är en snabbväxande global koncern vars världsledande teknologi och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden såsom hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, neurologiska sjukdomar mm. Olink grundades 2004 i Uppsala och har sedan 2016 enbart fokuserat på utveckling av en världsledande proteomiklösning för forskningsinstitut och läkemedelsbolag över hela världen. Olink Proteomics har i dag kontor och service-lab i Uppsala och Boston. Säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Holland, Tyskland, Singapore, Kina och Japan. Koncernen omsatte ca 500 miljoner SEK år 2020. Olink Proteomics ägs i huvudsak av Summa Equity och är noterat på NASDAQ New York sedan mars 2021. Läs mer om bolaget på www.olink.com

Dela detta jobb

Financial Controller till Olink Proteomics

Prodiem