ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Financial Controller till Kronans Apotek

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-02-17

Ansök nu

Financial Controller till Kronans Apotek

Letar du efter din nästa utmaning i ett växande företag som utgör en essentiell samhällsfunktion? Lockas du av att få arbeta i en dynamisk organisation där du kommer att få en viktig roll i Kronans Apotek fortsatta resa? Och vill du arbeta i en bred roll med stora möjligheter till utveckling? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Nu söker vi en Financial Controller till Kronans Apotek. Som Financial Controller kommer arbeta i en bred roll med fokus på bokslut, rapportering och agera ekonomiskt bollplank till kollegor inom organisationen. Vidare kommer du att delta och driva förbättring av processer, rutiner och systemstöd. Rollen passar perfekt för dig som vill se helheten i ett bolag och knyta ihop säcken i årsbokslutet. Kronans Apotek har nyligen implementerat ett nytt affärssystem så det är ett stort plus om du är systemintresserad och en fena på Excel.

Du kommer ingå i ett team på fyra personer och rapportera till Team manager GL & Reporting. Kronans Apotek ingår i Oriolakoncernen och teamet ansvarar för Financial Control för hela koncernen. Tjänsten är placerad på Kronans huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

  • Ansvara för månads-, kvartals-, och årsbokslut, samt uppföljning och analys för Kronans Apotek

  • Stötta verksamheten i diverse frågor kopplat till redovisning och ekonomi

  • Koncernrapportering till Oriola

  • Utveckla Kronans Apoteks finansiella rutiner, processer och intern kontroll

  • Skatt & momsredovisning

  • Driva förbättringsarbete kopplat till system och agera kravställare mot IT

  • Driva projekt inom Kronans Apotek och delta i projekt inom koncernen

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter skaffat dig 2-4 års arbetserfarenhet. Troligtvis arbetar du idag som revisor, redovisningskonsult eller redovisningsekonom. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att granska eller att arbeta i ett tillväxtbolag. Du har ett systemintresse och är mycket van att arbeta i Excel. Slutligen förutsätter vi att du har goda kunskaper i engelska, både i tal såväl som skrift.  

Du som person

För att passa i rollen som Financial Controller är du en målorienterad och produktiv person. Eftersom Kronans Apotek är ett dynamiskt bolag med en snabb utvecklingskurva passar rollen för dig som är flexibel och kan prioritera mellan uppgifter. Du vet när du ska gå in på detaljer och när du bör se till helheten. Då rollen även kommer innebära en hel del utvecklingsarbete är det även viktigt att du är nyfiken och drivande i nya lösningar. Slutligen är du en god kommunikatör som lätt kan knyta kontakt med medarbetare inom organisationen.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Kronans Apotek med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06.

Vill du bli en del av Kronans Apotek? Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med en snabbt växande e-handel på marknaden. Vi ingår i Oriolakoncernen och är därmed den enda apotekskedjan i Sverige som medverkar i alla led i läkemedelsförsörjningen. Det innebär att vi kan erbjuda våra kunder allt från recept & produkter online och i apotek, hemleveranser, distribution, professionell rådgivning, kvalitetssäkring och dosförpackning av läkemedel. Vi erbjuder dig en öppen arbetsplats med mycket glädje, där du får ta egna initiativ och eget ansvar. Läs mer om företaget på www.kronansapotek.se

 

Dela detta jobb

Financial Controller till Kronans Apotek

Prodiem