ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Financial controller till Fortum

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-12-25

Ansök nu

Financial controller till Fortum

Energi har alltid varit en bidragande faktor i människans utveckling och vårt moderna liv kräver mer energi än någonsin. Fokus på att minska koldioxidutsläppen har funnits i Fortums DNA under årtionden. Våra värderingar – nyfikenhet, ansvarstagande, integritet och respekt – är grunden för alla våra aktiviteter. Våra ledarskapsprinciper baseras på ett öppet ledarskap och en tilltro till våra medarbetare. Det gör Fortum till en arbetsplats som erbjuder utmaningar och ansvarstagande, baserat på stor tillit. Nu söker vi två Company Controller till Fortum i Solna. 

Om rollen
I rollen som Company Controller ingår du i ett team om 7 personer och rapporterar till Teamlead för Accounting & Tax. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för att kvalitetssäkra redovisningen och vara den som stöttar i redovisningsspecifika frågor samt ansvarar för att hålla ihop rapporteringen utifrån ett legalt perspektiv. Fortum arbetar med fokus på digitalisering och du kommer att vara en aktiv del av detta arbete samt driva interna processer inom ditt område med många kontaktytor, både internt i organisationen och externt.

I rollen arbetar du i huvudsak med:

  • Månads-, delårs- och årsbokslut

  • Upprätta årsredovisning och inkomstdeklarationer samt koordinera revisionen

  • Supporta teamet i redovisningsfrågor

  • Utföra finansiella analyser för att stötta redovisningen och Fortums affär

  • Vara drivande i utvecklings- och effektiviseringsprojekt

Kvalifikationer och egenskaper
Vi ser att du är en senior redovisningsekonom eller financial controller med flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och har en vana av att arbeta projektbaserat. Du har erfarenhet från större bolag med stora flöden och är självständig i årsbokslut och årsredovisning. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från att arbeta i ett Shared Service Center samt har kunskaper inom skattefrågor.

Som person är du noggrann, strukturerad och självgående och trivs i en roll som är relationsskapande. Du är prestigelös och ödmjuk med ett pedagogiskt sinne. Ord som nyfiken, lösningsorienterad och kommunikativ är även beskrivningar som stämmer in på dig. Vidare är det av vikt att du är analytisk med en förmåga att se helheten.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Fortum med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via "ansök nu" så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Malin Skotte på malin.skotte@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen att söka!

Dela detta jobb

Financial controller till Fortum

Mpya Finance AB