ekonomijobb.se

Financial Controller till EuroMaint

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-10-24

Ansök nu

Financial Controller till EuroMaint

Söker du ditt nästa steg i en roll där du kommer att få utvecklas inom financial control? Lockas du dessutom av att arbeta i en dynamisk organisation som är en del av en stor, framgångsrik och global koncern? Och vill du bli en del av en organisation som med sin expertis utvecklar tågtrafiken för att möta framtida samhälls- och miljöutmaningar? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Nu söker vi en Financial Controller till EuroMaint. I rollen kommer du att arbeta brett inom rapportering, regelverk, redovisning, analys och intern kontroll. Som Financial Controller kommer att få möjligheten att utvecklas inom komplexare områden såsom konsolidering och IFRS. Rollen passar perfekt för dig som vill se helheten i ett bolag och knyta ihop säcken i koncernbokslutet. Du kommer även att ha en viktig roll i arbetet kring att förbättra och effektivisera processer och rutiner inom ekonomifunktionen. Vi letar efter dig som har ett tydligt effektiviseringstänk och ett ifrågasättande och analytiskt förhållningssätt till siffrorna.

Som Financial Controller är du en del av ett team på 8 personer och du rapporterar till Redovisningschefen. Tjänsten är placerad på EuroMaints huvudkontor i Solna Strand. EuroMaint arbetar flexibelt och med basen på kontoret finns möjligheten att fortsätta arbeta vissa dagar hemifrån.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

  • Delaktig i månads-, kvartals-, och årsbokslut, samt uppföljning och analys av boksluten

  • Koncernavstämningar och löpande kontakt med dotterbolag

  • Konsolidering och koncernrapportering till CAF i samarbete med Senior redovisningsekonom och Redovisningschef

  • Avstämning av balansräkningskonton

  • Upprättande av årsredovisningar och inkomstdeklarationer

  • Momsavstämningar och skatterapportering i både Sverige och Norge

  • Löpande kassaflödesanalyser samt likviditetsstyrning i samarbete med Redovisningschef och CFO

  • Ansvara för uppbokning av koncernlån samt ränteberäkning med tillhörande avstämningar

  • Driva utvecklingsprojekt tex analysera effekter av nya IFRS-standarder, se över bolagets lagervärderingsmetod samt intern kontroll

  • Ta fram och utveckla nya policys och standarder inom bolaget/koncernen

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter skaffat dig ca 3-5 års erfarenhet inom revision alternativt financial control eller redovisning. Det är högst meriterande om du har erfarenhet av IFRS-bolag och/eller tillverkande bolag. Du har ett systemintresse, är van att arbeta i Excel och relevanta affärs- och stödsystem. Slutligen är du flytande i engelska eftersom detta är koncernspråket på EuroMaint.

Du som person

För att lyckas i rollen är du en strukturerad och målfokuserad person som ser till att slutföra dina uppgifter. Eftersom det händer mycket inom organisationen så är det avgörande att du kan prioritera och förstår vikten av samarbete. Då rollen kommer innebära en hel del effektiviserings- och utvecklingsarbete är det även viktigt att du kan ta egna initiativ och vågar prova nya lösningar. Slutligen kräver rollen även att du har en god förståelse för vikten av detaljer och kvalitet, dvs att du vet när du ska gå in på detaljer och när du bör se till helheten.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar EuroMaint med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 alt Caroline Björk 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Euromaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Bolagets tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner. Verksamheten bedrivs genom ett nät av 20 verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder och i Norge. Euromaint har en omsättning på cirka 1 500 MSEK och cirka 1 000 medarbetare. Euromaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF sedan juli 2019. Läs mer på www.euromaint.se .

Dela detta jobb

Financial Controller till EuroMaint

Prodiem