ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Financial Controller till Duroc

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-07-16

Ansök nu

Financial Controller till Duroc

Här finns en möjlighet för dig som vill kunna påverka och utveckla dina arbetsuppgifter i en roll som Financial Controller. I rollen som Financial Controller på Duroc får du möjlighet att utveckla dina redovisningskunskaper med koncernredovisning och Controlling. Då tjänsten är ny finns det stora möjligheter att själv forma sin roll. Låter det spännande?

Duroc är ett långsiktigt investeringsbolag som förvärvar industri- och handelsbolag. Koncernens ursprung är svenskt men verksamheten bedrivs i Europa och i USA vilket gör att du får arbeta i ett lokalt team i en internationell kontext.

Duroc är nu i behov av att rekrytera en driven medarbetare som vill arbeta i en bred roll och som vill växa i rollen som Financial controller. Huvudfokus i rollen ligger på helhetsansvar för redovisning och månads-, kvartals- samt årsbokslut i koncernens moderbolag samt tre holdingbolag inklusive rapportering i koncernens konsoliderings-system.

I rollen ingår analys och kvalitetssäkring av koncernens dotterbolag vid månads och kvartalsrapportering samt att vara delaktig i upprättandet av kvartalsrapporter och upprättande av koncernens årsredovisning.

Tjänsten är belägen på Durocs huvudkontor vid Humlegården/Östermalmstorg och du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Helhetsansvar för redovisning och bokslut i moderbolaget samt tre holdingbolag.
  • Rapportering i bolagets koncernredovisningssystem AARO.
  • Upprätta inkomstdeklaration och årsredovisning för ovanstående bolag i K3/K2.
  • Analys och kvalitetssäkring av dotterbolagens månatliga rapportering.
  • Delta i koncernmånadsbokslut
  • Vara kontaktperson och bistå revisorer med material vid revision
  • Delta i upprättandet av kvartalsrapporter och koncernårsredovisning
  • Kontaktperson mot koncernens dotterbolag i frågor som rör rollen
  • Identifiera förbättringsområden för att säkerställa kontinuerlig utveckling av finansiella och operativa processer.

 Din Profil

 Vi söker dig som har en akademisk bakgrund inom ekonomi, finans eller motsvarande med en god helhetsförståelse för redovisning samt erfarenhet av bokslutsarbete. Du har grundläggande förståelse och intresse för koncernredovisning. Vidare har du goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

För att trivas i tjänsten och på Duroc är du en noggrann, strukturerad person som tar helhetsansvar för dina arbetsuppgifter och sätter stor vikt vid att leverera i tid och med god kvalitet. Du är initiativtagande och vill utvecklas.

Då tjänsten bygger på samarbete med såväl kollegor inom teamet som med dotterbolagen, fäster vi stor vikt vid din kommunikativa förmåga.

Du kommer även vara delaktig i utvecklingsarbetet inom koncernen så det är också viktigt att du är en problemlösare som reflekterar över hur saker och ting kan göras effektivare och bättre.

Du trivs med att arbeta på en mindre arbetsplats, men i en stor internationell kontext, där tempot är varierande och du har en positiv inställning till förändring och förnyelse.

På Duroc sätter vi stort värde på work-life-balance och värdesätter flexibilitet. Vi är en hybridarbetsplats och arbetar både från kontoret och hemifrån, men man är självklart välkommen in till kontoret varje dag. 

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Duroc med Mpya Finance. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller 070-842 13 77 eller Sofia Sand, sofia.sand@mpya.se eller 070-353 39 76

Dela detta jobb

Financial Controller till Duroc

Mpya Finance AB