ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Financial Controller – Processes and Internal Control till Perstorp i Malmö

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-12-24

Ansök nu

Financial Controller – Processes and Internal Control till Perstorp i Malmö

Du är efterlängtad! Ta chansen att ansvara för att kartlägga och driva ett internt effektiviseringsarbete hos den globala kemikoncernen Perstorp. Perstorp tror på att förbättra vardagen, så att den blir säkrare, bekvämare och mer miljövänlig för människor över hela världen.

Rollen är delvis ny och för rätt person finns en fantastisk möjlighet att påverka och rita om kartan av interna processer. Rollen är placerad på Perstorps fina huvudkontor beläget vid Centralstationen i Malmö. Perstorp fortsätter med en hybridlösning efter pandemin, med flexibilitet för individen. Du rapporterar till VP Group Accounting.

Du erbjuds ett spännande och fritt arbete, i en global miljö, där du styr din egen tid och strukturerar upp arbetet med fokus på leveranser. Miljön på Perstorp är inkluderande och du kommer ha många duktiga kollegor omkring dig. Perstorp är en  platt organisation vilket gör att du har möjlighet att påverka, och det du gör syns verkligen.

Huvudsakliga ansvarsområden som Financial Controller:

  • Ansvara för att driva och utveckla Record to Report (R2R) processen

  • Identifiera, effektivisera och visualisera de underliggande processerna och skapa en roadmap för en synkroniserad process på global nivå

  • Supportera och stötta så att etablerade processer efterlevs

  • Ansvara för och leda intern kontroll globalt

  • Kartlägga och identifiera de interna processerna och göra riskbedömning för interncontrol avseeende efterlevnad av både interna policyer och externa riktlinjer

  • Driva de förändringar som krävs för att kvalitetssäkra ovan.

Är det dig vi söker?
För att lyckas i rollen är du professionell, flexibel och har en stark initiativförmåga med ett stort intresse för processer och struktur. Du har tidigare erfarenhet av att identifiera och driva processförbättringar och du har god erfarenhet av Record to Report-processen. Din erfarenhet av redovisningsprinciper så som IFRS och Swedish GAAP är god. Du trivs med att skapa goda relationer i ett globalt nätverk och upplevs som kommunikativ. Vi tror att du är civilekonom och har ca 10 års erfarenhet av ekonomiroller, gärna från en global miljö. Du har goda systemkunskaper och behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
Låt oss prata mer över en kopp kaffe. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Perstorp med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Amelie Rijpma på tel. 070-9966176 eller amelie.rijpma@mpya.se eller Kristina Bennet på tel. 070-3755075 eller kristina.bennet@mpya.se Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Financial Controller – Processes and Internal Control till Perstorp i Malmö

Mpya Finance AB