ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Financial Controller IT till Securitas

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-07-20

Ansök nu

Financial Controller IT till Securitas

Kundlogotyp

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Securitas har kunder av alla storlekar, inom många olika branscher och kundsegment. Vi baserar våra säkerhetslösningar på kundens specifika behov utifrån olika kombinationer av stationär bevakning, mobil bevakning och fjärrbevakning, elektronisk säkerhet, brandskydd och trygghetslösningar samt riskhantering för företag. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 345 000 medarbetare skillnad. Securitas är börsnoterat i Large Cap-segmentet på Nasdaq Stockholm. Läs mer på: www.securitas.com

Vad Securitas erbjuder dig?

Vill du arbeta i en bred roll som Financial Controller med fokus på rapportering, analys och uppföljning? Lockas du av en roll där du supporterar flera olika typer av intressenter och där du blir en nyckelspelare i en stor affärstransformation som inbegriper alla IT- och affärssystem i vår Europa division. Är du dessutom intresserad av att arbeta på ett av Sveriges största multinationella företag i en starkt växande verksamhet inom IT? Då kan rollen som Financial Controller på Securitas vara något för dig!

Vi erbjuder dig en utvecklande roll i ett spännande företag där man hela tiden får möjlighet att lära sig nya saker. Du får en unik möjlighet till såväl professionell som personlig utveckling, och det bästa av allt, du kommer att ha roligt på jobbet! Välkommen med din ansökan!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Securitas Intelligent Services (SIS) startades i januari 2018, som ett bolag i vilket man centraliserade Securitas IT-kostnader i en global IT-organisation. Utöver denna IT-organisation som supporterar 47 länder, inbegriper även SIS en affärsverksamhet som ska driva Securitas-koncernens nya affärsstrategi och utveckla nya datadrivna intelligenta tjänster och produkter inom Intelligent Security. Detta är en central del i Securitas verksamhet och SIS uppgift är att planera, samordna och verkställa affärsstrategin inom Securitas globalt.

Som Financial Controller kommer du att sitta med SIS Finance team i Stockholm, som idag består av 7 personer. Du kommer i vissa frågor rapportera till CFO:n för SIS, men vara dedikerad Europa Divisionen och rapportera till Finance Manager IT och arbeta nära CFO för Europa Divisionen.

Som Financial Controller kommer du ha en bred roll med många kontaktytor. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av följande:

  • Analys, prognos och budgetering för samtliga IT-kostnader inom Europa Divisionen vilket inkluderar 21 länder.

  • Analys, prognos och budgetering av Europas centrala IT-kostnader genom MS Dynamics 365 och Power BI. Avser ca 30 kostnadställen och nära kontakt med ca 10 chefer.

  • Analys, budget, prognos med fokus på projektuppföljning för North Star, vilket är koncernens pågående affärstransformation inom Europa. Ett program med ca 15 projekt som sträcker sig över hela divisionen och inbegriper samtliga länder inom Europa. Du kommer att jobba nära projektet och supportera projektledarna och CFO för Europa Divisionen i den totala sammanställningen.

  • Viktig roll att ta fram, designa och implementera olika charge back modeller för dessa projektkostnader och nya tjänster för respektive land i Europa Divisionen.

  • Stötta divisionens CIO, Finance Manager IT, CFO för Europa divisionen samt CFO för Global IT & Intelligent Services i diverse ad-hoc frågor och projekt.

Vem är du?

Du är en strukturerad person som kan prioritera och hantera att supportera många olika personer inom organisationen. Du är kommunikativ och lyhörd för olika personers behov och du har förmågan att se till att saker och ting blir gjorda. Att arbeta i en föränderlig miljö är något som du trivs med och du räds inte att ta dig an komplexa problem. Slutligen är du ansvarstagande och lojal och håller en hög kvalitet på ditt arbete.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter arbetat minst 5 år som revisor och/eller som Financial Controller. Du har med stor fördel arbetat i en internationell miljö och talar och skriver engelska obehindrat. Du är en van systemanvändare och ser systemstöd som det självklara verktyget för att effektivisera och förbättra. Det är meriterande om du har erfarenhet av att analysera stora mängder data och har byggt upp strukturer i exempelvis Power BI.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Securitas AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

Financial Controller IT till Securitas

Prodiem