ekonomijobb.se

Financial Controller - Innovation & Development Nordics

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2019-08-03

Ansök nu

Financial Controller - Innovation & Development Nordics

Tunstall Healthcare Group är ett brittiskt världsledande företag inom trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Företaget grundades i Storbritannien 1957 och är med över 3000 anställda ett globalt världsledande företag som utvecklar, tillverkar och tillhandahåller trygghetssystem i mer än 30 länder. Tre miljoner brukare utnyttjar idag Tunstalls produkter och tjänster. Tunstall Nordic AB - Sverige, Danmark, Finland & viss export - har ca 320 anställda och en omsättning på ca 600 MSEK. Den svenska verksamheten - Tunstall AB - sysselsätter ca 260 personer, med en omsättning på ca 350 MSEK. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Vill du bli en del av ett marknadsledande bolag med fokus på att utveckla och leverera framtidens digitala tjänster för vård, hälsa och omsorg?

Tunstall arbetar för fullt med att bidra till att effektivisera, digitalisera och automatisera den svenska och globala vårdmodellen och söker därför efter personer med stort driv och hunger som vill vara med och skapa ett säkrare, tryggare och modernare samhälle. Tunstall fortsätter sin expansionsresa och söker nu en ambitiös och engagerad lagspelare, som får stora möjligheter att påverka rollens utformning.

Som financial controller erbjuds du en viktig och utvecklande roll där du kommer att arbeta brett både med controlling och redovisning. Du ingår i ekonomiavdelningen, rapporterar till CFO och kommer ha ett nära samarbete med I&D organisationen. Du är placerad på huvudkontoret i Malmö. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Utifrån ett finansiellt perspektiv vara delaktig i projektens alla faser, till exempel samordning av business case inför godkännande av projektmedel
  • Delta i projektmöten samt förhandsgranska/revidera den finansiella delen av dessa
  • Leda financial control cykeln för I&D organisationen; budget, faktisk uppföljning och prognos för projekt samt kostnadsställen
  • Delta i den årliga affärsplaneringen
  • Konsolidering av Tunstall Nordic I&Ds resultat
  • Dagligt samarbete med I&Ds avdelningschefer och projektledare
  • Huvudkontakt till koncernens I&D controller i UK
  • Koordinera finansiella presentationer och genomföra olika finansiella analyser
  • Stödja extern/internrevision och relaterad uppföljning

Vem söker vi?

Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av ekonomrollen i ett internationellt bolag varav några års arbete med projektcontrolling. Du är intresserad av system och har goda kunskaper i Excel, vidare tycker du om att skapa processer och rutiner. Du har ett stort affärsintresse och förstår hur olika delar hänger ihop inom affären och redovisningsområdet. Dina kunskapar i det svenska och engelska språket är goda såväl i tal som i skrift.

Du är en positiv och prestigelös person med mycket energi som blickar framåt och arbetar proaktivt och lösningsorienterat. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter, är drivande, samt håller god kvalitet på det arbete som du utför. Vidare är du strukturerad och analytisk, drivs av att identifiera förbättringsområden och kan arbeta mot uppställda deadlines med bibehållen kvalitet. Du har gott ordningssinne och fungerar i ett högt arbetstempo.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Tunstall med Mpya Finance. Du ansöker på mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Kristina Bennet på telefon 0703-755075, mail kristina.bennet@mpya.se eller Cathrine Wiberg på tel. 0707-383247 på mail cathrine.wiberg@mpya.se.

Dela detta jobb

Financial Controller - Innovation & Development Nordics

Mpya Finance