ekonomijobb.se

Financial Controller and Analyst

Ort
Utgår

2018-08-05

Ansök nu

Financial Controller and Analyst

Arvato Financial Solutions är en del av den tyska koncernen Arvato Bertelsmann. Vi har verksamhet i 17 länder och är fler än 7.500 anställda. Vi erbjuder ett brett spektrum av tjänster för hela faktureringskedjan, såsom fakturaadministration, betallösningar för e-handel, fakturaköp, factoring, köp av förfallna fordringar och inkasso. Läs mer om Arvato på www.arvato.se.

Till vårt Financeteam för den svenska verksamheten, med placering på huvudkontoret i Varberg, söker vi dig som med ett starkt affärsfokus kan stötta verksamheten genom analys och uppföljning av det ekonomiska utfallet.

Våra huvudsakliga affärsområden är Faktura/Finansieringslösningar samt Inkasso och primärt fokus för den här rollen är controlling och analys av bolagets totala verksamhet. Den svenska verksamheten omsätter ca 350 Mkr per år i Sverige, men vi har nyligen bildat en gemensam affärsenhet med verksamheten i Finland, och omsätter därmed totalt 600 Mkr och engagerar ca 250 medarbetare i båda länderna.

Utöver analysen av operativa och finansiella nyckeltal ingår i rollen också att medverka och ta ansvar för delar i bokslutsarbetet månadsvis, den årliga budgetprocessen och det löpande prognosarbetet.

Vi använder olika verktyg för analys och uppföljning och ett viktigt ansvarsområde är att fortsätta utveckla arbetssätt och rutiner i dessa. Ett led i det är också att arbeta med kontinuerlig översyn och förbättring av verksamhetsprocesser genom att vara ett aktivt controllingstöd för vår produktion i syfte att bidra till ökad lönsamhet.

Rollen direktrapporterar till Head of Finance Sweden, men innebär även rapporteringsvägar och nära samarbete med financeteamet i Finland. För den löpande bokföringen och ekonomiska sammanställningar finns ett Divisional shared service center tillgängligt, även de placerade i Varberg.

Dina personliga egenskaper:

För att du skall trivas och lyckas i den här rollen krävs att du är utåtriktad, ambitiös och inspireras av att arbeta affärsinriktat.

Vi söker dig som är lösningsorienterad och proaktiv. Arbetet kräver att du självständigt prioriterar din tid och dina arbetsuppgifter, men också att du fungerar i projekt och samarbete tillsammans med kolleger från flera olika avdelningar och länder.

Din erfarenhet och utbildning:

Tjänsten förutsätter tidigare erfarenhet av ekonomistyrning, avancerat analysarbete och väldigt hög Excelkompetens. En akademisk utbildning är meriterande på samma sätt som längre erfarenhet av arbete inom ekonomi- eller finanssektorn, och du behöver kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Vårt erbjudande:

Välkommen till ett internationellt och växande företag med ett långsiktigt ägarskap, där engagerade medarbetare skapar våra framgångar. Goda möjligheter finns till karriärsutveckling men vi kan redan nu erbjuda dig ett omväxlande och utmanande arbete med god insyn i vår verksamhet och många kontaktytor inom vår organisation.

På kontoret i Varberg arbetar ungefär 170 medarbetare, företrädesvis inom våra huvudsakliga affärsområden, men också med våra viktigaste supportfunktioner som Finance, IT, Affärsutveckling och Legal.

Tjänsten är på heltid och tillsätts snarast möjligt enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast 5 augusti. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, med hänsyn till semestertider.

Vill du veta mer om tjänsten och dess innehåll kontakta Roger Semborn, Head of Finance Sweden, på roger.semborn@arvato.com eller 0340-66 44 00

HR-ansvarig: Lena Leffler lena.leffler@arvato.com eller 0340-66 44 00

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enl överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Referensnummer: 2018/7

Kontakt    
Roger Semborn, 0340-66 44 00
Lena Leffler, 0340-66 44 00

Dela detta jobb

Financial Controller and Analyst

Arvato Finance AB