ekonomijobb.se

Om DLL

DLL har specialiserat sig på tillgångsbaserade finansieringslösningar för tillverkare, återförsäljare och distributörer av utrustning inom kontor, jordbruks-, livsmedels-, sjukvårds-,clean technology, transport- och byggindustrin. Vi är verksamma i mer än 35 länder och möjliggör för företag att införskaffa och använda den utrustning de behöver för att bedriva sin verksamhet och bidra på ett meningsfullt sätt till världen. Vårt erbjudande innefattar leasing, leverantörsfinansiering, kommersiell finansiering och "life cycle asset management". För mer information, besök www.dllgroup.com

Arbetsbeskrivning

Tycker du att företag bör ha större ambition än att nå kortsiktiga vinster? I så fall, arbeta hos oss och bidra i vår ambition att visa vad som verkligen räknas i affärsrelationer. Vi har djup förståelse för våra samarbetspartners verksamhet och erbjuder unika finansiella lösningar som skapar framgång för generationer.

Vi söker nu efter en driven och förändringsvillig Financial Controller som vill vara med och utveckla vår Financeorganisation till världsklass! Som Financial Controller på DLL kommer du tillsammans med övriga teamet att ansvara för uppföljning och rapportering av vår verksamhet. Denna roll har även ett extra fokus på kontroll av våra processer och regelefterlevnad. Positionen som Financial Controller är en viktig roll i vår Finance organisation och du rapporterar till Manager Financial Control.

Vår nordiska Finance organisation är baserad i Stockholm och arbetar som ett Shared Service Center för samtliga nordiska filialer. Financeorganisationen består av medarbetare inom redovisning, financial- och business controlling. DLLs kund- och leverantörsreskontra är outsourcad. Teamet består idag av ca 20 personer. Vi arbetar i ekonomisystemet Agresso, men också i det egna leasingsystemet Final. Kontoret ligger på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm, nära tunnelbana och buss.

Övergripande arbetsuppgifter:

•  Ansvara för att koordinera och testa DLL:s risk- och kontrollramverk inom Financeorganisationen
•  Driva arbetet med att säkerställa rätt behörighetskombinationer (Segregation of Duty) inom organisationen
•  Transaktionsanalys inom Finance och övriga penningtvättsrelaterade frågor
•  Tillsammans med övriga i teamet säkerställa kvalitet i balans- och resultaträkning 
•  Delaktighet i att effektivisera våra finansiella processer
•  Delaktighet i bokslutsprocessen och rapportering i HFM 
•  Övrig ad hoc analys

Dina erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet inom redovisning och controlling, i kombination med en ekonomiexamen från universitet eller högskola, gärna med inriktning mot redovisning. Kanske arbetar du idag på ett internationellt bolag på en nordisk nivå och vill få chans att fortsätta utvecklas hos oss i en internationell miljö?

Erfarenhetsmässigt behöver du har tillräcklig tyngd för att kunna granska och analysera aktuella risker, redovisningsprinciper och finansiella processer. Vi ser gärna att du själv har jobbat som internrevisor eller inom revision tidigare men det är inget krav. Eftersom vi är ett internationellt bolag behöver du kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Goda kunskaper i Excel och förmåga att bygga och hantera komplexa Excelmodeller är meriterande.

Som person har du förmåga att arbeta självständigt med flera parallella arbetsuppgifter och utifrån detta kunna prioritera och leverera på bästa sätt. Du arbetar organiserat och strukturerat och drivs av att förbättra och utveckla ditt och organisationens sätt att arbeta. Du har också en god kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta med människor på olika nivåer i organisationen, såväl som med externa och interna revisorer. Har du också både en hög professionalitet i kombination med en jordnära personlighet kommer du att passa bra in i vår företagskultur.

Vi erbjuder

Hos DLL anser vi att människorna är vår största tillgång. Det är därför du behandlas som en medlem, inte enbart en anställd. Tillsammans skapar vi en informell men professionell atmosfär som är svår att hitta någon annanstans. Vi uppmuntrar våra medlemmar att skapa nätverk inom organisationen för att med samlad kompetens vara så effektiva vi kan i att se mer än en kund och att arbeta hårdare som en partner.

Alla medlemmar får

• Två arbetsdagar per år att vara volontär för lokal välgörenhet
• Hälsa- och välbefinnande program
• Flexibla arbetstider med möjlighet att arbeta hemifrån (inom ansvarsområde)
• Karriärmöjligheter: online-lärande och utvecklingsprogram
• Kollektivavtal med attraktiva pensions- och försäkringspaket

Ansökan

• Sista ansökningsdag: 2019-05-31
• Intervjuer kommer ske löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan snarast möjligt
• Ansökan sker via vår karriärsida: www.workingatdllgroup.com
• För mer information om tjänsten kan du kontakta Anna Arvidson, Nordic HR Business Partner, +46 73 151 30 82

Financial Controller

Ort
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Dela detta jobb