ekonomijobb.se

På Meritor HVS i Lindesberg finns skyddsskorna och varselvästen på en armlängds avstånd. Även för en ekonom. För det är ju i fabriken det händer på riktigt. Och vi tror att du älskar det.

Meritmind har fått Meritor HVS förtroende att rekrytera nästa medarbetare till avdelning Business Control. Där blir du den juniora controllerkapaciteten med utvecklingspotential i ett team med fyra kollegor. Du får egna ansvar med fokus på analys och uppföljning och du kommer kontinuerligt att växa i större ansvar, med stort stöd av den seniora kompetensen på avdelningen. Ert gemensamma ansvar är att ta fram finansiella rapporter och beslutsunderlag för siten i Lindesberg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Kostnadsanalyser
  • Investeringskalkylering
  • Granskning av rekvisitioner
  • Prognosarbete
  • Rapporter till ledningen
  • Intern kontroll av processer och rutiner
  • Projektadministration/ -ekonomi

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du har redovisningskompetensen i botten i form av en akademisk examen. Därefter har du ett par års erfarenhet av redovisning i tillverkande bolag och känner dig bekväm i hela processen. Det är ett stort plus om du redan jobbat med analys och affärsstöd, kanske till och med i en internationell verksamhet. Vidare ser vi helst att du har vana från något större affärssystem. Om dina erfarenheter finns i Oracle är det meriterande. Att Excel är en av dina bästa vänner tar vi för givet.

Personliga egenskaper
Du valde garanterat redovisning för att det passar dig som är både noggrann och strukturerad. Vid det här laget kan du din redovisning men det är analys, uppföljning och proaktivt användande av din kompetens som intresserar dig mest. Som person är du flexibel och prestigelös, driven i dina egna uppgifter likaväl som du stimuleras av utbytet med dina kollegor i en dynamisk miljö. Kommunikativ är i sammanhanget en förutsättning.

Att din position finns i en tekniskt framstående industriprocess med rättmätigt höga kundförväntningar ser du enbart som stimulerande. Likaså möjligheten till nätverkande och utbyte i en global koncern vars Europahuvudkontor ligger i Italien och systerbolag i olika delar av Europa.

Ser du skillnad på en bak- och framaxel och gillar tanken på att dina kvalitetsprodukter sitter i lastbilen du möter så har du definitivt hamnat på rätt plats.

Vad erbjuder företaget dig?
På Meritor HVS kommer du in i en internationell organisation och en industriproduktion med lång historia. Företagets kunder ställer stora krav på kvalitet och logistik vilket avspeglas i synen på såväl processutveckling som kvalitetsuppföljning.

Meritor HVS är ett modernt företag i synen på medarbetarskap och -utveckling. Ditt team på ekonomiavdelningen präglas av samarbete och ömsesidig stöttning.

Och så får du jobba i hjärtat av vackra Bergslagen.

Placeringsort: Lindesberg

Om företaget
Meritor är en ledande global leverantör av drivlinor till tung fordonsindustri. I Lindesberg produceras fram- och bakaxlar till bussar och lastbilar. Dessutom produceras komponenter såsom växlar, drevsatser, diffhjul och planetväxeldetaljer. Meritor har idag ca 10 000 anställda över hela världen med huvudkontoret i USA (Troy, Michigan). Meritor har ett 30 tal produktionsenheter och Lindesbergsfabriken är den största enheten, både avseende omsättning och antal anställda.

Även i Örebroregionen är Meritor en stor arbetsgivare med nästan 1000 medarbetare.

Financial Analyst till Meritor HVS, Lindesberg

Företag MERITMIND AB
Ort
Utgår

2019-08-14

Ansök nu

Dela detta jobb