ekonomijobb.se

Financial accountant

Ort
Kategorier
Utgår

2018-07-21

Ansök nu

Financial accountant

Har du intresse för redovisnings- och rapporteringsspecifika frågor inom bankverksamhet? Vill du verka i en förändringsrik miljö med fokus på automatisering? Har du dessutom erfarenhet från myndighetsrapportering eller har arbetat i en liknande kontext? Då har vi jobbet för dig – Länsförsäkringar AB söker nu en financial accountant - reporting and automation till Ekonomi & Finans. 
 
Om jobbet 
I din roll kommer du ansvara för delar av Länsförsäkringar Banks myndighetsrapportering till bland annat Finansinspektionen och Statistiska Centralbyrån.  
 
I ditt ansvar ingår att se till att myndighetsrapporteringen är korrekt, håller hög kvalitet och görs i enlighet med gällande regelverk samt att risker för fel i rapporteringen hanteras och åtgärdas. Du genomför den operativa och löpande myndighetsrapporteringen och deltar också i projekt när nya regelverk och rapporter ska tolkas, kravställas och implementeras. 
 
För att säkerställa korrekta och effektiva rapporteringsflöden genomförs bland annat löpande olika projekt med målet att nå en högre grad av automatisering. Inom ramen för denna utveckling kommer du från verksamhetens sida vara kravställare gentemot leverantörer för teknisk utveckling samt säkerställa att automatiserade flöden blir korrekta.  
 
Du kommer även att delta i och bidra till utvecklingsprojekt samt driva ständiga förbättringar i boksluts- och rapporteringsprocessen samt i förekommande fall delta i relevanta utvecklingsprojekt inom Ekonomi & Finans.  
 
Vem är du 
Vi ser gärna att du har: 
•    Bakgrund från liknande roll inom bank eller finansiellt bolag, arbetat som konsult eller revisor inom nämnt område eller kommer från myndighet  
•    En god erfarenhet av bankspecifik myndighetsrapportering, tolka myndighetskrav och anpassa rapporteringen utifrån det  
•    Intresse och förståelse för bankverksamhet och finansiella instrument 
•    Avancerade excelkunskaper 
•    Vana att arbeta med databaser och stora datamängder 
•    Intresse för automatisering, systemfrågor, kravställning, test och implementation  
 
Som person är du drivande, leveranssäker och ansvarstagande. Du trivs med att jobba i team och är duktig på att bygga relationer. Du tycker det är kul att jobba med utvecklings- och förbättringsarbete samt intresseras av att förstå verksamheten och rapporteringsflöden. För att lyckas i rollen är ett intresse för redovisning, analys och kravställning en förutsättning.  
 
Om oss 
Ekonomi & Finans är Länsförsäkringar AB-koncernens gemensamma ekonomifunktion med ansvar för koncernens verksamhetsstyrning, finansiell rapportering, kapitalplanering och betalningsfrågor.  
 
Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid. 
 
Vi svarar gärna på dina frågor 
I denna rekrytering samarbetar vi med Talents of Sweden. Om du har frågor om jobbet kontakta rekryteringskonsult Martin M Eriksson, telefon 0735-957 300 eller mejl martin.eriksson@talentsofsweden.se. Vi intervjuar löpande så varmt välkommen med din ansökan senast 21 juli.  
 
Ansökan:
http://talentsofsweden.se/jobb/415-financial-accountant-reporting-and-automation/

 
Fackliga kontaktpersoner: 
Ulrika Taylor, kontaktombud FTF, telefon 08 588 404 25 
Erika Berglund, kontaktombud SACO, telefon 08 588 404 94  

Dela detta jobb

Financial accountant

Länsförsäkringar AB