ekonomijobb.se

logga

Financial Accountant

Företag Jurek
Ort
Utgår

2020-09-25

Ansök nu

Financial Accountant

För kunds räkning i Danmark söker vi en Financial Accountant

Om jobbet:
Bolaget har nyligen övergått till ett nytt ekonomisystem, Visma Administration och kommer inom snar framtid byta ut även operativa systemen. Du kommer ingå i finansiella rapporteringsteamet som ansvarar för bokslutsarbete, finansiella rapporteringar, uppföljning av interna kontroller samt myndighetsrapportering. I ansvaret ingår även att säkerställa att bokslutsarbetet och rapporteringen är korrekt, håller hög kvalitet samt att eventuella risker för fel åtgärdas och följs upp. Rollen innebär stora möjligheter att utvecklas inom redovisningsfrågor.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna omfattar både dagliga och månatliga rutiner. Initialt kommer ansvar vara för två affärsområden i danska regionen med ca 70 anställda. I din roll ingår ansvar för:
· Månadsbokslut
· Bokföring av manuella justeringar
· Utföra extern och intern rapportering inklusive kommunikation med externa revisorer
· Förbereda kontoavstämningar
· Rapportering av moms och löneskatter via Skat.dk
· Rapportera veckovisa prognoser för verksamheten
· Tillsammans med Finance Manager utveckla interna kontroller för danska verksamheten
· Samt stötta dina kollegor inom olika arbetsområden i förändringsarbete

Din profil:
Bolaget lägger stor tyngd på din personlighet. För att lyckas och trivas i denna roll behöver du trivas i en roll där du får använda din analytiska förmåga och intresse av redovisning.
Andra relevanta erfarenheter:
– Kunskap inom danska redovisnings- och skatteregler.
– Kunskapshunger
– Lösningsorienterad
– Processorienterad
– Engagemang i att förbättra processer
- Flexibel - Du trivs när dagen inte alltid blir som du tänkt dig och du kan prioritera det som är viktigast för stunden
– Kommunikativ förmåga i engelska

Du erbjuds

Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer arbeta ute hos vår kund men vara anställd som konsult hos Jurek Rekrytering & Bemanning. Uppdraget beräknas starta omgående, och kommer pågå under ca sex månader med möjligheter till förlängning och eventuellt anställning hos kund. Kontoret ligger i Danmark, men finns möjlighet att arbeta hemifrån och vara på kontoret någon dag i veckan. 

För mer information kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef karin.thorstensson@jurek.se Du är välkommen att ansöka om denna tjänst via vår hemsida: www.jurek.se, vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Dela detta jobb

logga
Financial Accountant

Jurek