ekonomijobb.se

Finance Manager till Nomo Group

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

Finance Manager till Nomo Group

Är du förändringsbenägen, driven och ansvarsfull? Brinner du för redovisning, rapportering och personalansvar? Vill du arbete i ett internationellt bolag med huvudansvar för den svenska redovisningen samt rapporteringsansvaret för hela gruppen? Då kan tjänsten som Finance Manager för Nomo Group i Täby vara rätt tjänst för just dig.

Som Finance Manager är du operativ och har det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen för Nomo Sverige samt rapporteringsansvaret för hela Nomo Group. Du har personalansvar för två medarbetare i Sverige, ingår i den svenska styrgruppen och rapporterar till Nomo Group CFO. Du har en nyckelroll i bolaget med förväntningar att fortsätta utveckla system, processer och rutiner för ekonomifunktionen. Du arbetar nära Group CFO, affärsverksamheten och ledningen. Du är med och driver budget och prognosprocesserna och har det operativa ansvaret för utvalda Nomo Group-funktioner. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för redovisningen för Nomo Sverige inkl månads- och årsbokslut

  • Ansvar för upprättande av den svenska årsredovisningen och inkomstdeklarationen

  • Ansvara för rapportering till koncernen för samtliga bolag i Nomo Group

  • Operativt ansvarig för utvalda Nomo Group-funktioner inom ekonomi och administration

  • Ansvara för finansiella delen av affärssystemet (IPTOR)

  • Attestansvarig för löpande operativa kostnader kopplade till kontoren i Sverige

  • Aktiv roll i budget,- och prognosprocessen för bolagen i Nomo Group

  • Ansvara för ekonomidelen av Power BI (analys och rapporteringsverktyg)

Din Profil

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med mångårig erfarenhet från liknande roll med kvalificerad redovisning, komplexa redovisningsfrågor och rapportering. Vidare har du erfarenhet av rapportering för flera enheter inom en internationell koncern och van att arbeta i ett större ERP-system. Väsentligt för rollen är att du har erfarenhet av att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Du är systemintresserad och har mycket goda kunskaper i Officepaketet, svenska och engelska. Har du erfarenhet av personalansvar och/eller erfarenhet från en distributionsbransch är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du gillar förändring, är driven och uthållig.  Vidare är du noggrann, strukturerad, har en god förmåga att prioritera och är kommunikativ. Du är stresstålig samt trivs med att ha många kontaktytor i organisationen. 

Hur gör jag nu?

Låter tjänsten intressant? Vänligen skicka in din ansökan via mpya.se.  Har du frågor eller funderingar gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Italo Paras italo.paras@mpya.se +46 70 842 13 30  eller Maria Brisheim  maria.brisheim@mpya.se +46 70 842 13 77.
Varmt välkommen med din ansökan!!

Dela detta jobb

Finance Manager till Nomo Group

Mpya Finance AB