ekonomijobb.se

logga

Finance Manager till Bactiguard

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-10-13

Ansök nu

Finance Manager till Bactiguard

Bactiguard är ett svenskt medicinteknikbolag med global marknadsnärvaro och egen verksamhet i Sverige och Malaysia. Huvudkontoret och en av tre produktionsanläggningar ligger i Tullinge, Stockholm. Vårt uppdrag är att öka patientsäkerheten och rädda liv med hjälp av vår unika teknologi. Vi utvecklar och tillhandahåller infektionsförebyggande lösningar på en global marknad. Genom att minska risken för vårdrelaterade infektioner och reducera användningen av antibiotika så kan vi reducera behovet av resurser och därmed även minska kostnader för sjukvården och samhället. Covid-19 pandemin har ytterligare visat på vikten av att arbeta med infektionsprevention.
Vår företagskultur är entreprenöriell och bygger på ett dynamiskt förhållningssätt där vi är lyhörda, kreativa och förändringsbenägna. Vårt samarbete bygger på tillit och ett gemensamt ansvarstagande där alla får möjlighet att vara med och påverka och bidra till kontinuerligt lärande och utveckling.
Vi nu är inne i en stark expansionsfas och har runt 190 anställda varav cirka 35 i Sverige. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Vi söker

Vi söker nu en Finance Manager med starkt driv som med sin finansiella expertis är redo att ta det operativa ansvaret för ekonomiarbetet och supportera tillväxtresan med analyskapacitet. I finansteamet ingår ekonomiassistent, financial controller och du samarbetar även nära med Finance avdelningen i Malaysia. Du rapporterar till CFO.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att innefatta:
- Koncernkonsolidering, kassaflödesanalys, skatteberäkningar för koncernen och applicering av redovisningsprinciper samt implementation av nya redovisningsprinciper
- Huvudansvar för revision
- Inkomstdeklarationer för de svenska bolagen
- Upprättande av årsredovisning
- Månatliga och kvartalsvisa rapporter såväl internt som externt
- Budgetarbete och forecasting
- Ad hoc analyser och framtagande av material till ledning och styrelse
- Cash Management
- Tranfer pricing
- Stöd och bollplank till övriga funktioner
- Gruppansvar för funktionen

Kompetenskrav

För att bli framgångsrik och trivas i den här rollen har du en akademisk examen inom företrädesvis företagsekonomi och minst fem års erfarenhet av liknande tjänst på såväl strategisk som operativ nivå i en internationell verksamhet. Du är van att arbeta enligt IFRS och med koncernkonsolidering, och det är meriterande om du har erfarenhet av AARO och Jeeves samt har arbetat på ett noterat bolag.
Som person ser vi att du är utåtriktad, flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende i samarbete med andra. Du är också handlingskraftig, självgående, resultatinriktad och visar en god affärsmässig förståelse. Du trivs med att röra dig mellan strategiska och operativa frågor och är en god kommunikatör både på svenska och engelska med ett professionellt bemötande i alla led.
Då vi är i en expansiv utvecklingsfas är det viktigt att du ser vår förändringsresa som en spännande utmaning där du är med och bidrar med egna initiativ och erfarenheter. Arbetslivserfarenhet från liknande bolag är också meriterande.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig en utmanande och självständig roll i en informell, global och dynamisk arbetsmiljö. Vi har goda anställningsvillkor och ger möjligheter till professionell utveckling.
I den här processen samarbetar Bactiguard med Jurek Finance och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Sjöström på 0709-72 14 70 alternativt malin.sjostrom@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vi ser fram emot att höra från dig!

Sökord: Finance Manager, Head of Finance, Ekonomichef, koncernredovisning, koncernkonsolidering, IFRS, AARO, Jeeves

 

Dela detta jobb

logga
Finance Manager till Bactiguard

Jurek