ekonomijobb.se

Finance Manager till Autoliv

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2020-04-08

Ansök nu

Finance Manager till Autoliv

Är du en självgående och engagerad Finance Manager som gillar att skapa struktur och driva förändring? Vill du utvecklas och växa i ett internationellt bolag med en härlig företagskultur? Då kan rollen som Finance Manager på Autoliv vara något för dig!

Som Finance Manager på Autoliv kommer du få en nyckelroll i organisationen. Du får det övergripande ansvaret att leda och utveckla ekonomiarbetet för Autolivs verksamhet i Sverige. I rollen ingår personal- och arbetsmiljöansvar för nio personer på ekonomiavdelningen samt 3 personer på IT-avdelningen. Du rapporterar till VD för Autoliv Sverige, och rollen innebär en plats i svenska ledningsgruppen. I denna roll så kommer du att få vara med på en spännande resa och ha möjlighet att vara med och påverka och bidra till resultatet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Har du med dig en gedigen erfarenhet inom ekonomi och har en vilja att effektivisera och se över processer och rapportering? Då tror vi du har ambitionen och kraften att etablera en stark ekonomifunktion på Autoliv.

För att passa in i rollen tror vi att du är / har:

  • Civilekonom eller liknande akademisk utbildning
  • Erfarenhet av redovisning, rapportering och ekonomistyrning
  • God kommunikativ förmåga, både på svenska och engelska
  • Van att arbeta i en internationell miljö och då gärna i en komplex matrisorganisation
  • Ledaregenskaper och erfarenhet av att driva förändring
  • God erfarenhet av att arbeta med processförbättringar
  • Erfarenhet av strategisk planering på företagsledningsnivå
  • Erfarenhet av automotive och produktion är meriterande

Din profil:

För att trivas i rollen som Finance Manager bör du vara en kommunikativ och resultatorienterad person. Du kommer ha ett nära samarbete med övriga i företagsledningen, fabriksledningen, Europa-organisationens huvudkontor i München samt ett stort antal medarbetare på siten i Vårgårda. Du är analytisk, har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen- både på svenska och engelska. För att och skapa tydliga avgränsningar i en komplex matrisorganisation innebär en stor del av rollen är att arbeta med processförbättringar och effektiviseringar, där rutiner och ansvarsområden ständigt ses över för att säkerställa det mest effektiva arbetssättet.

Som ledare är du en inspiratör som ser värdet i varje medarbetare och kontinuerligt arbetar med kompetensutveckling och engagemang. Du har förmåga att se helheten och prioriteringar och kan kommunicera detta på ett bra sätt till varje medarbetare. Vi tror att du genom åren har utvecklat bra metoder för att skapa dialog för att kontinuerligt coacha dina medarbetare till att nå en bra prestation och balans i arbetet.

Du är en chef som kan delegera ansvar och arbetar kontinuerligt med förbättringsarbete och inkluderar dina medarbetare i detta. Samt har en vilja att driva teamet framåt i en föränderlig miljö. Att kunna arbeta både självständigt och genom delegering samt att kunna fatta beslut som ytterst ansvarig för funktionen är ett krav. Du är en driven person som motiveras av att förbättra och vidareutveckla verksamheten.

Organisation:

Autoliv ligger i absolut framkant vad gäller utveckling och produktion av säkerhetssystem för bilar. Varje år räddar våra produkter 30 000 liv, och förhindrar tio gånger fler olycksfall. Vi erbjuder en unik möjlighet att arbeta med spännande teknik i utmanande miljöer tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas. I Sverige finns bl.a. koncernens forskningsbolag med forskning i absolut världsklass. Vi utvecklar här också krockkuddar, bältessystem, gasgeneratorer och specialprodukter. Vi har unika testmöjligheter med flera krockbanor och en modern produktionsanläggning där vi tillverkar gasgeneratorer. 

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Autoliv med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Anna Ström på telefon  0706-474811 Ansökan sker via www.mpyafinance.se. Vi ser framemot din ansökan

 

 

 

Dela detta jobb

Finance Manager till Autoliv

Mpya Finance