ekonomijobb.se

Finance Director till Doggy

Företag Mpya Finance AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-05-18

Ansök nu

Finance Director till Doggy

Vi söker en Finance Director till Doggy i Vårgårda. Har du bred erfarenhet inom ekonomi och verkat i en internationell miljö samt har en vilja att effektivisera och se över processer och rapportering? Då tror vi du har ambitionen och kraften att fortsätta etableringen av en stark ekonomifunktion på Doggy. Bolaget är i en spännande tillväxtfas och har under 2020 nya internationella ägare, PPF (Partner in Pet Food). Som Finance Director kommer du få en nyckelroll i organisationen och vara ansvarig för att driva företaget och dess ekonomifunktion i rätt riktning för att nå uppsatta mål. I denna roll så kommer du att ha möjlighet att vara med och påverka och bidra till resultatet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

På Doggy kommer du att få det yttersta ansvaret för ekonomifunktionen när det gäller att leda och utveckla medarbetarna, processer, rutiner och system. Du kommer att ha ansvar för budget, bokslut och ekonomisk uppföljning (samt rapportering till koncernen). Som Finance Director kommer du fungera som samordnare och rådgivare till VD för Doggy och andra medlemmar i ledningsgruppen i alla finansiella frågor samt har ett nära samarbete med Group CFO för PPF. Tjänsten innebär:

  • Månatlig rapportering och ekonomisk analys

  • Presentera och utarbeta ekonomiska prognoser och finansplaner

  • Bygga en stark finansorganisation med fokus på redovisning, kontroll och informationshantering

  • Skapa och modifiera finansiella IT-system för att kunna ge meningsfull information och analys till ledning och PPF

  • Ansvara för interna kontroller

  • Säkerställa korrekt och snabb rapportering och kontroll av företaget på ett sätt som överensstämmer med lagstadgade skatte- och bokföringsregler.

  • Driva affärsutvecklingsprojekt för att öka vinster genom investeringar, kostnadsbesparingar och förvärv

Din profil:

För att trivas i rollen som Finance Director bör du vara en kommunikativ och resultatorienterad person. Du är driven, självgående och motiveras av att förbättra och vidareutveckla verksamheten. Vi tror du har en förmåga att skapa goda relationer både externt och internt och är förtroendegivande. Du har en akademisk utbildning och flerårig erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete i en ledande position. Du är trygg i dig själv och van vid att fatta beslut. Som person är du ansvarstagande, noggrann, kreativ och prestigelös.

Du är analytisk, har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen- både på svenska och engelska. Du är van vid att arbeta i en internationell miljö samt har erfarenhet av att driva förändringar inom en organisation. Du besitter bra ledaregenskaper och är en chef som kan delegera ansvar till sina medarbetare. Du arbetar kontinuerligt med förbättringsarbete och du inkluderar dina medarbetare i detta. Det finns ett stort intresse för din personal och du har en vilja att driva teamet framåt i en föränderlig miljö.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Doggy med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 Ansökan sker via www.mpyafinance.se. Vi ser framemot din ansökan!

 

Dela detta jobb

Finance Director till Doggy

Mpya Finance AB