ekonomijobb.se

FINANCE APPLICATION SYSTEM SPECIALIST

Företag A-Finance
Ort
Utgår

2019-06-06

Ansök nu

FINANCE APPLICATION SYSTEM SPECIALISTNu söker vi dig för vår kunds räkning, SKF, som vill arbeta i en internationell och börsnoterad organisation som Finance Application System Specialist. Du kommer arbeta på företagets huvudkontor i Göteborg och rapportera till Manager Group Accounting and Reporting.

Tjänsten:
Du kommer hantera och utveckla SKFs affärsplanerings- och konsolideringssystem (SAP BPC) som huvudsakligen används för SKFs finansiella rapportering, men även konsolidering av koncerninformation utanför de traditionella finansområdena.
Som Finance Application System Specialist kommer du att arbeta i nära samarbete med koncernens kontroll- och koncernredovisningsteam samt kontrollerna ute i verksamheten. Du kommer fokusera på rapporteringsprocesser, såsom olika rapporter, affärsplaner och prognoser samt vara delaktig i månatlig stängning, årsskifte och omräkning till ny organisation. I rollen ingår att översätta finansprocesserna och informationsbehoven till systemlösningar och vice versa samt vara delaktig i finansiella projekt och utveckling av BI-verktyg.

Profil:
Vi söker dig som har högskoleexamen inom finans, redovisning eller motsvarande med minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet. För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har kompetens och ett stort intresse kring hur system fungerar och interagerar med finansprocesserna.. Erfarenhet av rapporterings- och konsolideringssystemet (SAP BPC) är meriterande.

Med ditt intresse för processutveckling söker du ständigt förbättringar och effektivisering av gamla processer samt skapar nya. Du trivs med ett högt tempo i en spännande och föränderlig miljö där du blir en betydelsefull person i ett drivet team där lagarbetet är viktigt. Vi tror därför att du är en prestigelös person som tar ansvar och egna initiativ inom ditt område men som även stöttar och supporterar dina kollegor och övriga verksamheten.

Företagspresentation:
SKF har varit världsledande inom teknik sedan 1907. Vår främsta styrka är vår förmåga att ständigt utveckla nya tekniker och använda dessa för att skapa produkter som ger kunderna konkurrensfördelar. 

Det lyckas vi med genom att kombinera praktisk erfarenhet inom mer än 40 industrier med vår kunskap från SKFs olika teknikplattformar: lager och lagerenheter, tätningar, rörelsetekniker, tjänster och smörjsystem. Denna kunskap, våra medarbetare och vårt arbete med konceptet SKF Care ligger till grund för företagets framgång. 

SKF har ca 44 500 anställda och hade en omsättning på ca 86 MSEK i 2018. För mer information gå till: www.skf.se. 

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval. 

Kontakt
Jeanette Liljeblad, jeanette.liljeblad@afinance.se, 0767760190
Heidi Bader, heidi.bader@afinance.se, 0709856337

Dela detta jobb

FINANCE APPLICATION SYSTEM SPECIALIST

A-Finance