ekonomijobb.se

Familjerättsjurist till SBF i Växjö

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2020-07-16

Ansök nu

Familjerättsjurist till SBF i Växjö

Vi söker en Jurist till E.Nilssons Begravningsbyrå i Växjö, tillhörande Sveriges Begravningsbyråers Förbund. Ditt ansvar kommer bli att stötta rättsprocesser hos någon av de byråer som är anslutna till förbundet i området Kronoberg. I huvudsak kommer du att arbeta med bouppteckningar och arvskiften, men även med med andra uppgifter inom familjerätt.

Om tjänsten

Som familjerättsjurist kommer du arbeta med juridiskt stöd inom området livstid – och dödsfallsjuridik. Då man i rollen stöttar ett antal byråer kommer de olika rättsfallen vara av varierad art, och inkludera frågor rörande gåvobrev, samboavtal, testamente, äktenskapsförord och liknande. Rollen kan innebära en del resande inom Kronobergs län.

Du kommer att utgå från E.Nilssons Begravningsbyrå med ca 15 anställda samt egen juridikavdelning med en jurist och två sekreterare.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SBF. Uppdraget är på heltid med start omgående och kommer sträcka sig 6 månader fram i tiden. Det finns möjlighet till förlängning förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

  • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Vi söker dig som

  • Har en examen inom juridik med inriktning mot familjerätt
  • Har praktiskt erfarenhet av att arbeta med familjerättsliga frågor
  • Talar och skriver på svenska obehindrat

Det är meriterande om du

  • Har B-körkort

Som person har du ett gott bemötande och social kompetens, då du kommer att arbeta med människor. Viktigt är också att du har en god strukturerad förmåga och trivs med stort eget ansvar.

Övrig information

  • Start: Omgående

  • Omfattning: Heltid

  • Placering: Växjö

  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SBFs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer är anslutna och auktoriserade av SBF (Sveriges Begravningsbyråers Förbund) som bildades 1922 och är en medlemsorganisation för ca 400 privatägda begravningsbyråer i landet.

Dela detta jobb

Familjerättsjurist till SBF i Växjö

Academic Work