ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Erfarna revisorer

Företag Riksrevisionen
Ort
Utgår

2021-12-06

Ansök nu

Erfarna revisorer

Vill du vara med och granska våra statliga myndigheter? Som revisor hos oss får du en unik möjlighet till inblick i verksamheter hos Sveriges största arbetsgivare – svenska staten, vilket rymmer många olika verksamheter. Du kan till exempel granska Skatteverkets intäkter ena veckan och nästa vecka delta i granskningen av Sidas biståndsutbetalningar i hela världen. Som revisor har du också möjlighet att jobba i internationella projekt där vi stöttar systermyndigheter i utvecklingsländer.

Inom Riksrevisionens årliga revision granskar vi de statliga myndigheternas årsredovisningar i syfte att uttala oss om de är upprättade enligt gällande föreskrifter, om de ger en rättvisande bild och om medel använts i enlighet med gällande villkor och föreskrifter. Arbetet utförs enligt god revisionssed och i enlighet med internationella standarder, som har sin utgångspunkt i ISA (International Standards on Auditing).

Arbetsuppgifter

Som revisor hos oss ingår du i ett antal team bestående av 2–15 personer, ett för varje myndighet du granskar. Varje team följer myndighetens verksamhet under hela året. Det innebär en god möjlighet att få en förståelse för deras uppdrag och hur statsförvaltningen fungerar. Din roll i teamen varierar och du kan vara uppdragsledare som leder och fördelar granskningsarbetet på några myndigheter och medverkande revisor på andra myndigheter. Arbetet innebär såväl självständigt arbete som nära samarbete med kollegor och kontakter med företrädare för myndigheter och andra statliga organisationer.

Vi söker

Vi söker dig som idag arbetar med revision eller med redovisning sedan minst ett par år, gärna på revisionsbyrå. Vi är också intresserade av dig med lite mer erfarenhet, du kanske redan är auktoriserad revisor.

Du har en ekonomexamen som lägst på kandidatnivå, gärna med inriktning mot redovisning, revision eller offentlig förvaltning. Som person har du hög integritet och förmåga att se helheter och samband. Du är relationsskapande och har en bra samarbetsförmåga. En viktig förutsättning är också att du kan uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift.

Den pågående digitaliseringen hos de myndigheter vi granskar gör att it-revision blir en viktigare del av den årliga revisionens granskningsaktiviteter. Många transaktioner sker i komplexa system. Om du har erfarenhet av it-revision finns det mycket stora möjligheter att bidra i de granskningarna. Vi använder dataanalys i granskningen och flera digitaliseringsprojekt pågår som kommer att utveckla våra revisionsmetoder ytterligare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Inom vår årliga revision har vi ett utbildningsprogram som leder fram till ett revisorsprov, som är jämförbart med provet för auktorisation inom privat sektor. Revisorsexamen eller auktorisation är en förutsättning för att senare kunna bli ansvarig revisor och besluta om revisionsberättelser på delegation från riksrevisor.

Övrigt om anställningen

Anställningen är tillsvidareanställning och inleds normalt med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Resor förekommer i tjänsten.

Placeringsort är Stockholm. Inom ramen för din anställning finns det möjlighet att arbeta på distans hemifrån upp till två dagar i veckan.

För oss är det en självklarhet att våra medarbetare ska ges förutsättningar för balans mellan arbetsliv och privatliv. Därför tillämpar vi normalt årsarbetstid med möjlighet att förlägga sin arbetstid med viss frihet under året.

Anställningen kan komma att bli placerad i säkerhetsklass, vilket förutsätter svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen.

Ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast den 6 december 2021. I och med julledigheter kan rekryteringsprocessen komma att dra ut på tiden.

Mer information om anställningen

Vill du veta mer? Kontakta Annika Karlsson, enhetschef, 08-5171 4190 eller Viveca Norman, avdelningschef, 08-5171 4174.

Fackliga representanter

Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272
Tobias Hamfelt, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4113

Om Riksrevisionen

Riksrevisionen är en myndighet under riksdagen med uppdrag att genomföra oberoende granskning av statens verksamhet. Vår uppgift är att bedöma resultatet av statliga insatser, om skattepengar har använts effektivt och om myndigheter har redovisat sin verksamhet på ett rättvisande sätt. Resultatet av våra granskningar får ofta uppmärksamhet och ligger till grund för debatt och beslut om förändring i viktiga samhällsfrågor. Vi företräder också Sverige som nationellt revisionsorgan och bedriver utvecklingssamarbeten med revisionsmyndigheter i Afrika, Asien och östra Europa.

Dela detta jobb

Erfarna revisorer

Riksrevisionen