ekonomijobb.se

Erfaren Redovisningsekonom till Tyréns

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-10-19

Ansök nu

Erfaren Redovisningsekonom till Tyréns

Vill du bli en del av ett innovativt och expansivt bolag som bidrar till en hållbar framtid? Lockas du av att arbeta i en bred och utmanande roll där du kan vara med och påverka och utveckla redovisningsfunktionen? Tyréns är inne i en föränderlig fas, med ny bolagsordning och påbörjad digitaliseringsresa, och behöver därför stärka upp teamet. Låter detta intressant då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Som redovisningsekonom på Tyréns kommer du få arbeta med redovisning och bokslut för det svenska moderbolaget. Du kommer att arbeta i en bred redovisningsroll med ett stort fokus på utveckling och effektivisering av processer och rutiner. Vidare kommer du att ansvara för kvalificerade redovisningsfrågor som kan uppkomma i ett bolag och anpassningar i enlighet med nya och förändrade redovisningsregler. Som kvalificerad redovisningsekonom kommer du att tillhöra redovisningsteamet som består av en redovisningschef, en erfaren redovisningsekonom, två ytterligare redovisningsekonomer och en ekonomiassistent. Du rapporterar till redovisningschefen och tjänsten är placerad på Tyréns huvudkontor vid Slussen, Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

 • Löpande redovisning

 • Anläggningsregister

 • Moms och skattedeklarationer

 • Månads- och årsbokslut

 • Rapportering i koncernredovisningssystemet

 • Avstämning av koncernmellanhavanden

 • Årsredovisning och bolagsformalia

 • Arbete inom förvärvsprocessen kopplat till ekonomi och redovisning

 • Stödja teamet och verksamheten i redovisningsfrågor samt uppdatera och dokumentera rutiner

 • Kontakt med revisorer

 • Tillsammans med redovisningschefen driva och delta i olika redovisnings- och systemrelaterade projekt

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Därefter har du minst 5 års erfarenhet av kvalificerade redovisningsfrågor och är självständig i bokslut. Vi ser gärna att du tidigare har haft ett helhetsansvar för ett bolags redovisning. Troligtvis arbetar du idag som redovisningsansvarig, redovisningsekonom eller redovisningskonsult. Det är meriterande, men inte ett krav om du har erfarenhet av projektredovisning. Du är systemintresserad och har praktisk erfarenhet av att utveckla och effektivisera processer. Vidare har du goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen som kvalificerad redovisningsekonom på Tyréns är du en handlingskraftig och målorienterad person.  Du trivs i en föränderlig och dynamisk miljö och motiveras av att hitta, förbättra och implementera nya arbetssätt och rutiner. Du har ett genuint redovisningsintresse och ser förbättringsmöjligheter inom ditt ansvarsområde samt slutföra det du påbörjat. Då rollen innebär ett brett ansvar är det viktigt att du är en flexibel person som är bra på att prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt. Slutligen ser vi att du är en god kommunikatör som värdesätter ett nära samarbete mellan kollegor. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Tyréns med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18 eller Anna Abrahamsson på tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad som tillsammans med sina partners och kunder skapar hållbara lösningar för framtiden inom stadsutveckling och infrastruktur. Tyréns har en hög strategisk ambition att vara marknadsledare vad gäller kompetens, kundvärde och innovation. Tyréns är stiftelseägt och har en omsättning på ca 3 miljarder SEK. Vi har 3 000 medarbetare och har verksamhet i Sverige, England, Estland, Litauen, Polen och Bulgarien. Företaget blev utsett till Sveriges 7:e bästa arbetsplats enligt Great Place to Work 2021. Läs mer om företaget på www.tyrens.se.

 

Dela detta jobb

Erfaren Redovisningsekonom till Tyréns

Prodiem