ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Erfaren redovisningsekonom till Kommuninvest!

Denna roll ger dig möjlighet att göra skillnad för en samhällskritisk verksamhet samtidigt som du får stora möjligheter att fördjupa din kompetens inom redovisning och finans.

Som kreditinstitut med enbart kommuner, regioner och deras bolag som kunder, har vi unik erfarenhet från finansiering av svensk kommunsektor. Vi hjälper våra medlemmar med sin finansförvaltning och att planera för framtiden. Kommuninvest lånar ut mer än 470 miljarder kronor till de svenska kommunerna med hjälp av endast drygt 110 medarbetare.

Som medarbetare på Kommuninvests ekonomiavdelning är du en del av en funktion med flera ansvarsområden. Förutom ekonomistyrning så har avdelningen en viktig roll i styrningen av hela verksamheten, främjande av koncernens hållbarhetsarbete samt rapportering och uppföljning till ledning, styrelse, ägare och andra intressenter.

Kommuninvest står inför flera stora omställningar; relationen till kunder och medlemmar ska utvecklas och fördjupas, hållbarhetsarbetet ska utvecklas ytterligare för att möta omvärldens förväntningar och verksamhetens förmågor ska förstärkas för att säkerställa ett fortsatt framgångsrikt Kommuninvest.

Du har nu möjligheten att bli en viktig del i detta arbete och samtidigt bredda din kompetens inom redovisning, rapportering & hållbarhet. Välkommen!

I teamet redovisning och finansiell analys blir du en del av ett kompetent team med ekonomer, analytiker och specialister.

Du och dina kollegor inom redovisning ansvarar för:

  • Avstämning och redovisning av verksamhetens dagliga affärsflöden

  • Bidra till en mer effektiv verksamhet med ständiga förbättringar

  • Upprättande av bokslut och periodisk rapportering

  • Stödja verksamheten med budget, prognos och andra delar som ger en god ekonomistyrning

  • Framtagande av analyser och underlag för internt beslutsfattande

  • Delta i uppdrag eller projekt som styr mot gemensamma övergripande mål

Kommuninvest är ett företag i ständig förändring där arbetsuppgifter kan komma att variera över tiden och möjligheten till personlig utveckling och nya utmaningar är hög.

Kvalifikationer

Du har läst redovisning och eller finansiering på universitetsnivå och har ett intresse för att söka och ställa samman information för att leverera ett komplett resultat. Vi ser att du har god erfarenhet av liknande arbete och insikter från andra verksamheter om hur effektiva arbetssätt kan utveckla funktionen framåt.

Det är viktigt att du trivs med självständigt arbete och har förmåga att stå upp för ditt uppdrag och din uppfattning. Att vara strukturerad, noggrann och säkerställa att du förstår uppgiften är något som känns självklart för dig.

Vi tror att du har ett genuint intresse för redovisning och erfarenhet av att använda Excel som effektivt arbetsverktyg. Om du dessutom har kännedom om svenska och internationella redovisningsregelverk och koncernredovisning är det meriterande. Det är även fördelaktigt om du har arbetat i Hogia som ekonomisystem.

Lika viktigt som faktiska kunskaper och färdigheter är att du delar våra värderingar och verkar för att sprida dem både internt och externt. Dessa värderingar visar sig till exempel i din attityd och är avgörande för ett prestigelöst samarbete och för att lyckas med kvalitet i alla moment och bidra till helheten.

Du har en hög leveransförmåga mot deadlines och tar ansvar för dem. Du engagerar dig i vårt uppdrag och visar delaktighet. Du är tydlig när du kommunicerar och säkerställer att du förstår information som förmedlas till dig. För dig är det naturligt att dela med dig av din kunskap och hjälpa andra att hitta bättre arbetssätt. Hos oss är samarbete, initiativförmåga och förmåga att lära nytt de tre grundfundamenten för en framgångsrik organisation.

Vi erbjuder

Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera sitt arbete med fritid och familjeliv. Det är viktigt att du kan påverka din arbetstid och att det finns en flexibilitet att få livet att gå ihop. Vi tillämpar kontinuerligt insatser för att möjliggöra en hållbar vardag för våra medarbetare.

Du får en marknadsmässig lön och bra förmåner, en flexibel arbetsplats med en öppen kultur och en tydlig möjlighet att öka din kompetens inom ekonomi och redovisning i synnerhet.

Vi tycker att det är viktigt att alla våra medarbetare förstår hur den egna insatsen bidrar till den övergripande strategin, att vara världens bästa organisation för kommunal finansförvaltning och avsätter mycket tid varje år till planering och genomförande av utbildningsinsatser och kompetensutveckling för alla medarbetare. Samtidigt får du vara med och bidra till samhällsnytta genom lägre kostnader för Sveriges kommuner!

Tjänsten ställer krav på hög grad av fysisk närvaro på kontoret i Örebro. Med det sagt är vi är ett modernt och flexibelt bolag som vill att våra medarbetare ska kunna kombinera sitt arbete med fritid och familjeliv. Det är viktigt att man kan påverka sin arbetstid och att det finns en flexibilitet att få livet att gå ihop

Vi tillämpar arbetspsykologiska tester i urvalet och intervjuar löpande.

Annonsen avser en tillsvidareanställning med start efter överenskomelse med hänsyn till semester och andra frågor.

 

Dela detta jobb

Erfaren redovisningsekonom till Kommuninvest!

Kommuninvest i Sverige AB