ekonomijobb.se

Logo

Zinkgruvan Mining

Zinkgruvan Mining AB är ett helägt dotterbolag till Lundin Mining AB som är en expanderande internationell koncern med gruvor på fyra kontinenter. Koncernens aktier är noterade på börsen i Toronto och Stockholm. Zinkgruvan Mining är Sveriges sydligaste underjordsgruva och ligger i samhället Zinkgruvan, som ligger 2 mil från Askersund, 4 mil norr om Motala och 6 mil söder om Örebro.

Zinkgruvan Mining AB är ett modernt gruvföretag som producerar koncentrat av zink, bly och koppar i världsklass. Malmproduktionen är cirka 1,35 miljoner ton per år och omsättningen uppgår till ca. 2000 MSEK. Främsta produkt är zink som bidrar till ett mer hållbart samhälle genom att ingå i galvaniseringsprocessen. Antalet medarbetare är ca 400. I Zinkgruvan har man brutit malm sedan 1857 och därmed samlat på sig mer än 160 års erfarenhet, ett företag med lång tradition och historia.

Vill du arbeta i ett internationellt växande bolag som den går bra för? Gillar du att se utvecklingsmöjligheter för företaget men också din egna karriär? Om du drivs av att kombinera ditt sifferintresse med ditt intresse för människor och en ganska unik verksamhet, då kan Zinkgruvan Mining vara din nästa arbetsplats!

Vad kan Zinkgruvan erbjuda
Du som arbetat som controller några år ges här möjlighet till en fortsatt utveckling inom yrket i ett internationellt växande företag. Du kommer att få stor kunskap i vad som driver en modern produktionsanläggning inom gruvindustrin, en näring med en stark utveckling i Sverige. 
Du får kunniga kollegor som gärna vill dela det dagliga arbetet med en ny kollega. I rollen som redovisningscontroller ges du också möjlighet till många kontaktytor nationellt och internationellt samt en möjlighet att växa i din roll inom koncernen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ekonomiavdelningen består av en redovisningsgrupp och en controllinggrupp. Som redovisningscontroller kommer du att arbeta nära båda grupperna och som aktivt stöd till ekonomichefen. Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta såväl verksamhetsnära som koncernövergripande projekt och innefattar bl.a. följande:

  • Projekt som delegeras av CFO
  • Tillhandahålla teknisk kompetens inom redovisning under både K3 och IFRS
  • Intern månadsrapportering till den lokala ledningsgruppen
  • Finansiella rapporter och presentationsmaterial till koncernledning
  • Uppföljning av KPI:er
  • Processförbättringar
  • Ansvarig för försäkringsfrågor samt administration av företagets försäkringar
  • Bankärenden
  • Vägledning för personal som arbetar med leverantörsfakturor

Vad förväntar vi oss av dig? 
Vi förväntar oss att du är utbildad civilekonom med några års erfarenhet av att jobba som controller/CFO eller liknande och du har därmed gedigna bokförings- och redovisningskunskaper.
Som redovisningscontroller hos oss är du ansvarstagande som person och du hanterar att arbeta mot deadlines. Du tycker om att analysera och har förmågan att se nya sätt att arbeta på och du har ett intresse av och förståelse för affärsverksamheten "bakom" siffrorna. Du tycker om att arbeta administrativt och strukturerat och du förstår vikten av noggrannhet i ditt arbete. Du är en socialt kompetent person som är naturligt prestigelös.
Vi ser det som mycket meriterande om du tidigare arbetat på en stor revisionsbyrå samt arbetat med affärssystemet SAP.
Eftersom Zinkgruvan Mining är ett internationellt bolag har du goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.
Förutom allt ovan tror vi att du är en person med hög servicekänsla och med en genuin tro på att ett gott skratt underlättar – då kommer du att känna dig hemma hos på Zinkgruvan!

Information och ansökan:
Urval sker löpande. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. För mer information kontakt Mia Haglund på telefon 072-396 05 82 alt mail mia.haglund@axoconsulting.se.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post. 
Varmt välkommen med din ansökan. 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Askersund
Referensnummer    2019/114

Kontakt    
Mia Haglund, 076-0290278

Sista ansökningsdag    2019-08-08

Erfaren redovisningscontroller till Zinkgruvan Mining AB

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2019-08-08

Ansök nu

Dela detta jobb