ekonomijobb.se

Erfaren Paralegal till AWA i Stockholm

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-29

Ansök nu

Erfaren Paralegal till AWA i Stockholm

AWA grundades 1897 och är idag en av de ledande IP-byråerna med närvaro i både Europa och Asien. Med sina nästan 120 år i branschen är de idag över 350 medarbetare med expertkunskap inom IP-strategi, patent, varumärken, design och upphovsrätt. Få andra IP-byråer kan konkurrera med AWAs meriter och några av de mest framgångsrika företagen i världen har valt dem som strategisk partner. AWA:s paralegalteam i Stockholm är nu ute efter förstärkning och söker dig som har några års erfarenhet inom området och är på jakt efter en ny utmaning!

Om tjänsten

Du kommer att tillhöra Team Paralegal North bestående av 20 personer uppdelade på orterna Stockholm, Uppsala och Östersund men där du tillhör teamet som sitter i Stockholm.

En hälsning från din framtida chef

”Mitt namn är Linda Engström och jag är sedan januari 2020 ansvarig för Team Paralegal North på AWA. Jag har lite olika erfarenheter i bagaget men har varit IP branschen trogen de senaste 20 åren.

Jag leder nu en grupp med mycket erfarna paralegals som jag har stort förtroende för och utmanas av. Mitt fokus under året har varit att lära känna teamet och våra rutiner med utgångspunkt i dialog och samarbete. Hela teamet ser fram emot att välkomna en ny kollega till AWA i Stockholm”.

Du erbjuds

 • Arbete i ett stort paralegalteam med hög kompetens

 • En mentor som kommer att stötta dig under din första tid för att ge dig goda förutsättningar att komma in i företaget på ett bra sätt

 • Arbete inom ett spännande marknadsledande internationellt bolag

 • Möjlighet att bli aktieägare i bolaget

Academic Work är ansvarig för rekryteringsprocessen men du kommer att anställas direkt hos AWA.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba tätt tillsammans både med ditt team och AWA:s konsulter där du stöttar upp i olika ärenden både nationellt och internationellt.

Du kommer exempelvis att…

 • Arbeta med fristhantering och myndighetskorrespondens

 • Ha kontakt med externa ombud och kunder, främst via mail och telefon

Vi söker dig som

 • Har en akademisk utbildning

 • Har några års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter

 • Har goda kunskaper i svenska och mycket goda kunskaper i engelska

I denna rekrytering kommer vi även att lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och intresse för tjänsten. Motivera därför väl i din ansökan varför du valt att söka just denna tjänst. De personliga kompetenser vi kommer lägga särskild vikt vid är ansvarstagande, affärsmässighet, samarbetsförmåga och strukturerad.

 • Start: Omgående, enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Stockholm

 • Kontaktperson: Ansvarig rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se eller 073 644 61 44

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och AWAs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

 • Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

AWA grundades som patentbyrå 1897 och är idag ett av Europas ledande immaterialrättsföretag med närvaro främst i Europa och Asien. De har cirka 350 medarbetare utspridda på 15 kontor i Sverige, Danmark, Kina och Nederländerna. De har nyligen också köpt upp en byrå i Belgien samt öppnat sitt första kontor i Oslo, Norge. På AWA blir du en del av en organisation där affärsdrivna initiativ uppmuntras och med målet att vara en attraktiv arbetsgivare, därför investerar de i dig från dag 1. Du erbjuds interna utbildningar, nätverkande, träning, sociala sammankomster etc. Du får också möjligheten att bli aktieägare i företaget, oavsett yrkesroll. Läs mer om AWA och hur det är att jobba hos dem på deras hemsida: https://awa.com/en/career/

Dela detta jobb

Erfaren Paralegal till AWA i Stockholm

Academic Work