ekonomijobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Vi söker en Energitekniker redovisning till Inköp Södra.

Som Energitekniker redovisning ansvarar du för administration, ekonomi samt redovisning av LKABs verksamhet gällande de tre energislagen eldningsolja, dieselolja och naturgas. 
Arbetet innebär att du är Inköp södras representant i projektverksamhet inom sitt eget ansvarsområde. Du är ett stöd i LKAB- frågor som kan härledas till Inköp södras verksamhet och bidrar med den kunskap och information som krävs för att fullfölja överenskomna åtaganden.

Du ansvarar för :
• Månatliga uttag av de varor som finns i affärssystemet Movex. 
• Redovisning av förbrukning för ekonomisk redovisning samt underlag för skatteredovisning.
• Redovisning av förbrukning av oljor för CO2 redovisning.
• Delaktighet i framtagande av prismodeller för utdebitering oljor och diesel.

I ditt dagliga arbete ser du till att Miljö- och Arbetarskyddslagen efterlevs och deltar i arbetsplatsens projekt- och förbättringsarbete.Vid behov, ersätter du beredare vid dennes frånvaro.

Arbetet sker mot samtliga LKAB orter.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är ansvarstagande och är duktig på att följa och upprätta rutiner, du är noggrann och har ett sinne för ordning. 

Vi söker dig med minst treårig gymnasieutbildning eller, för befattningen, motsvarande erfarenhet. Att du kan utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Vi ser det som meriterande att du har god kännedom om affärssystemet Movex och har erfarenhet från ekonomisk redovisning. 

Tjänsten kräver B-körkort.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Dagtid med stationeringsort Malmberget/Svappavaara. 

Välkommen in med CV och personligt brev senast 24 mars 2019. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Lars Näslund 0970-7724 01. 

Fackliga kontakter: 
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Stefan Tallfjärd, 0970-79561

Energitekniker

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Dela detta jobb