ekonomijobb.se

Ekonomihandläggare för EU-projekt på FoU-ledningen

Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

Ekonomihandläggare för EU-projekt på FoU-ledningen

Vi erbjuder ett kvalificerat uppdrag som finansiell handläggare för EU-projekt
Som EU-handläggare sköter du stora delar av den finansiella administrationen i EU-finansierade forsknings- och innovationsprojekt vid Karolinska Universitetssjukhuset. Arbetet är stimulerande och miljön full av energi då vi arbetar nära den kliniska forskningen. Tjänsten som EU-handläggare finns etablerad sedan ett par år tillbaka och omfattar såväl löpande rutinarbete som utmanande frågeställningar och problemlösning.

Om tjänsten
Avdelning [HEZ1] för forsknings- och utvecklingsstöd är en del av FoUUI - staben vid Karolinska Universitetssjukhuset och består av cirka 25 personer varav 8 ingår i den avdelning som jobbar med administrativt stöd till forskning där tjänsten som EU-handläggare kommer vara placerad. Som EU-handläggare är du delaktig i sektionens målsättning att administrativt förbättra, effektivisera och skapa bästa möjliga förutsättningar för den kliniska forskningen på sjukhuset. Syftet är att bygga upp en långsiktigt hållbar administrativ forskningsstruktur, där EU-finansierade projekt är viktigt pusselbit som ger forskare och forskningsenheter det administrativa stöd de behöver. Arbetet ställer krav på förmåga att kunna jobba både självständigt och i grupp och det är viktigt att kunna samarbeta på olika nivåer och professioner över hela sjukhuset och vår närmaste samarbetspartner Karolinska Institutet.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna som EU-handläggare omfattar såväl löpande rutinarbete som medverkan i olika projekt. Rollen innebär att du sköter finansiella administrationen av EU-projekt vid sjukhuset i nära samarbete med kollegor på Avdelning för forsknings- och utvecklingsstöd och sjukhusets ekonomiavdelning samt forskare, chefer och administratörer från verksamheten. Vi jobbar för att bygga upp en långsiktigt hållbar och effektiv struktur för hantering av EU-finansierade forskningsprojekt samtidigt som vi löpande tar hand om alla tänkbara finansiella frågeställningar som uppkommer för att stötta forskare och forskningspersonal, varför arbetet kräver flexibilitet och förmåga att växla mellan olika arbetsuppgifter

 • Samarbete med forskare genom rådgivning och stöd i finansiell administration av EU-projekt, i synnerhet projekt som ingår i EU:s forskningsramprogram Horizon 2020 och Horizon Europe. Syftet är att säkerställa att EU-projekt administrativt sköts enligt EU-kommissionens regelverk.

 • Löpande administration av EU-projekt, agera stöd till forskare i EU-projekt i samarbete med deras controllers och administratörer

 • Finansiell projektsammanställning, löpande och vid projektrapportering

 • Nära samverkan med Grants Office och Grant Management Office vid Karolinska Institutet

 • Löpande uppdatering av rutiner för att säkerställa struktur och långsiktig följsamhet

 • Kontaktperson till revisorer när projekt behöver genomgå lokal revision inför projektrapportering eller vid EU-ommissionens egna revisorer genomför revision.

 • Kontinuerlig utveckling av tjänsten för att systematisera, förenkla och säkerställa att vi gör rätt saker och har bra rutiner och processer på plats för genomförande och återkoppling.

Eftersom vårt uppdrag är övergripande och mångfacetterat finns det stora möjligheter att utvecklas i din roll. Du jobbar väldigt nära de olika EU projekten och får insyn i den världsledande kliniska forskning som bedrivs vid Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet inom olika typer av sjukdomar. Du kommer arbeta inom många områden och parallella frågeställningar i utvecklingsarbetet på Karolinska Universitetssjukhuset. Du rapporterar till chefen för Sektionen för forskningsstöd och du kommer arbeta i nära samarbete med övriga medarbetare på enheten.

Vi söker
Som person är du serviceinriktad, strukturerad och ansvarstagande med förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du är noggrann, stresstålig och en god organisatör. Du är lösningsorienterad och har intresse av ekonomi och ekonomistyrning. Du är engagerad i ditt arbete, och du motiveras av att bidra till en större helhet.

Rollen ställer höga krav på din samarbets- och kommunikationsförmåga i och med det stora antalet kontaktytor både internt och externt.

Du tycker om att arbeta med siffror, du är en van Excelanvändare och ser inga problem i att sätta dig in i nya ekonomi och IT-stödsystem. Vi lägger stor vikt vid att du jobbar strukturerat och är noggrann med detaljer.

Arbetet ställer krav på både uthållighet, flexibilitet och problemlösningsförmåga och du behöver ha en god förmåga att hålla deadlines.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav:

 • Du har en relevant ekonomisk högskoleexamen samt erfarenhet av projekt- och ekonomiadministration.

 • Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

 • Du har god generell IT-kunskap och är van att arbeta i Excel och övriga program i office-paketet.

Meriterande: om du har erfarenhet av redovisning eller som controller.

Det är även meriterande om du har erfarenhet inom hälso-och sjukvården och särskilt förståelse för klinisk forskning. Det är också intressant om du tidigare arbetat med EU-finansierad projekthantering och rapportering.

Övrig information
Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt, annars enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid. Provtjänstgöring kan komma att tillämpas. Vi tillämpar sex månaders provanställning. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. Personligt brev

 2. CV

 3. Högskoleexamensbevis

 4. Övriga bilagor

Vi ser fram emot din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Forskning och Utbildning
För att stödja sjukhusets alla kliniska verksamheter arbetar jurister, ekonomer, kommunikatörer, HR, Inköpare och IT för att vi tillsammans ska generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare!

Vår vision är vara ett professionellt stöd som gör det möjligt för Karolinska att uppnå sin vision att bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag. Vårt arbete utgår från sjukhusets övergripande strategier och vi arbetar utifrån sjukhusets värderingar Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Ekonomihandläggare för EU-projekt på FoU-ledningen

Karolinska Universitetssjukhuset