ekonomijobb.se

Ekonomicontroller till IT- och teknikavdelningen

Ort
Utgår

2021-09-28

Ansök nu

Ekonomicontroller till IT- och teknikavdelningen

Älskar du siffror och ordning och reda ska du söka tjänsten som ekonomicontroller på vår IT- och teknikavdelning. Då får du möjlighet att skapa många kontakter inom myndigheten och bidra i vår viktiga verksamhet.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-09-28

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
Vi söker nu dig som vill arbeta som ekonomicontroller vid stabsenheten på vår IT- och teknikavdelning.

I dina arbetsuppgifter analyserar du olika typer av informationskällor inom verksamheten, exempelvis ekonomi, tidredovisning och uppföljningsindikatorer. Du värderar dessa i syfte att skapa en lägesbild av verksamhetens resultat, nytta och effektivitet inom främst följande områden:

  • Ekonomi, budget, investeringar och ekonomiuppföljning

  • Personaladministration, löneanalyser, RALS-hantering, uppföljning av prognoser vad gäller personalstatistik

  • Verksamhetsplanering och uppföljning

  • Särskilda uppdrag och beställningar

I ditt arbete tar du fram och bereder beslutsunderlag samt driver och ansvarar för olika avdelningsövergripande frågor. Din tjänst innebär ofta en ledande och samordnande roll där samverkan och nätverkande inom och utanför avdelningen är en stor del av vardagen. Du har även en nära samverkan med andra centrala funktioner på myndigheten.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig
För att passa i rollen som ekonomicontroller har du:

  • Akademisk utbildning inom ekonomi, alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig

  • Erfarenhet av ekonomi, planering, uppföljning samt lednings- och styrningsarbete inom offentlig förvaltning

  • Erfarenhet av ekonomiarbete som exempelvis budget, investeringar, uppföljning och rapportering

  • God datavana och specifikt mycket goda kunskaper i Excel och Word

  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det här är kollegan vi söker
Du är en person med ett högt personligt driv som enkelt kan växla mellan att arbeta självständigt eller i grupp. Din förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågor och din kunskap att sammanfatta komplex information fö0r att identifiera det mest relevanta är en självklarhet för dig. Du ser inga problem att skifta mellan längre och kortare uppdrag eller att anpassa leveranserna efter behov.

Att samarbeta med kollegor, både inom den egna gruppen, avdelningen eller myndighetsövergripande är någonting som du uppskattar, liksom att skapa och upprätthålla en god relation med dessa. Du har lätt för att använda kontakterna och relationerna till att fånga upp behov och kunskap för att exempelvis förankra inriktning på olika beslut.

Du har en god kommunikationsförmåga, både verbalt och skriftligt. Du har dessutom en ödmjuk, positiv och prestigelös inställning till både samarbeten och ditt uppdrag.  

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och möjlighet att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 73. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-09-28.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

 

Dela detta jobb

Ekonomicontroller till IT- och teknikavdelningen

Säkerhetspolisen