ekonomijobb.se

Ekonomichef till tillväxtbolag i Tyresö

Företag Mpya Finance
Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-08

Ansök nu

Ekonomichef till tillväxtbolag i Tyresö

SafeLine är ett internationellt företag med huvudkontor i Tyresö och dotterbolag i Europa. SafeLine tillverkar säkerhetstillbehör för hissar. Bolaget har över 250 000 installerade hisstelefoner vilket gör SafeLine till den största oberoende tillverkaren specialiserad på säkerhetsprodukter för hissar i Europa. Vi söker nu en engagerad Ekonomichef som vill vara med på den fortsatta tillväxtresan.

Som Ekonomichef rapporterar du till VD och har en nyckelbefattning i ledningsgruppen. Du förväntas ligga steget före avseende ekonomisk styrning av bolaget och har förmåga att prioritera i skarpa lägen. I ditt uppdrag ingår yttersta ansvaret att säkerställa redovisning och ekonomiprocesser, men även strategiskt framåtriktat arbete och affärsuppföljning. I rollen ingår personalansvar för 3 redovisningsekonomer. Du kommer även att vara Ekonomichef för systerbolaget Global Batterier AB. I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

  • Lönsamhetsuppföljning
  • Finansiell rapportering samt upprätta budget och prognoser
  • Ansvara för skattefrågor samt upprätta årsredovisning och årsbokslut
  • Vid behov stötta ekonomifunktionen i redovisningen
  • Stötta ledning, verksamheten och styrelsen i olika ekonomiska frågor, analyser och beslutsunderlag
  • Se över att processer och rutiner är effektiva
  • Kontaktperson för externa revisorer och banker

Profil
Vi söker dig som har flera års erfarenhet från liknande roll och som har din grund i redovisningen. Du har drivit budget- och prognosprocesser och trivs med att arbeta nära verksamheten. Du har med fördel internationell erfarenhet och talar och skriva därmed engelska obehindrat. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av lagerredovisning.

För att trivas i rollen behöver man vara framåt, ta för sig och ha vana att arbeta proaktivt. Du är engagerad och driven och besitter förmågan att se helheter samtidigt som du är hands-on och noggrann med detaljer. Utöver dina meriter värdesätts egenskaper såsom prestigelös, sjävständig, flexibel och lösningsorienterad.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar SafeLine och Global Batterier med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Åsa Schramm på asa.schramm@mpya.se eller Sofia Sand på sofia.sand@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om SafeLine
SafeLine är ett svenskt företag med rötter i Tyresö, strax söder om Stockholm. Vi har vuxit stabilt och haft en stark tillväxt som tagit oss utanför Sverige, vilket gör att vi nu är ca 100 medarbetare representerade i 25 länder, med kontor i Danmark, Norge, Tyskland, Belgien och England. 

Vi är den största oberoende tillverkaren specialiserad på säkerhetsprodukter för hissar i Europa. Vi tillverkar högkvalitativa produkter som är enkla att installera och enkla att konfigurera, med egen design och utveckling i fokus – något som gett oss stora framgångar. Våra framgångar har uppmärksammats i näringslivet och vi har i flera år i rad blivit utnämnda till ”Gasellföretag” och fått utmärkelsen ”Superföretag” av Veckans affärer.

 

Dela detta jobb

Ekonomichef till tillväxtbolag i Tyresö

Mpya Finance