ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef till Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund i Avesta

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-12-25

Ansök nu

Ekonomichef till Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund i Avesta

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund söker sin nästa ekonomichef. Vill du vara del av en LIVSVIKTIG organisation som gör skillnad på riktigt?!

Om rollen
Som ekonomichef på Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar du för ekonomi och administration. Du kommer att arbeta med budget, prognos, analys av utfall och rapportering till förbundsledningen men även redovisning, bokslut och årsredovisning. Till din hjälp finns ekonomiassistent och personalassistent som du också har personalansvar över.

Förbundskansliet fungerar som en stödfunktion för hela förbundet i frågor som utöver ekonomi rör personal och övriga administrativa uppgifter t.ex. växel, administration av direktionens handlingar och protokoll samt post- och diariehantering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

• Ansvara för arbete med budget, prognos och uppföljning samt analys av utfall.
• Ansvara för löpande redovisning, bokslutsarbete och årsredovisning samt anläggningsregister
• Rapportering av ekonomiskt utfall till direktionen
• Ansvara för förbundets finanser och upplåningar
• Administrativ service åt räddningschef, avdelningar och direktion
• Utredningar, upphandlingar och remisser
• Ansvara för uppföljning och utvärdering inom förbundskansliets arbetsområden (ekonomi, personal och administration) gällande system, rutiner och processer
• Ansvara för förbundets pensionsfrågor

I rollen har man personalansvar för kanslipersonal. Som ekonomichef ingår man i förbundets ledningsgrupp och rapporterar till Räddningschefen.

Vem är du?
Vi söker dig med akademisk utbildning i ekonomi eller med motsvarande erfarenhet från tidigare roller. Du har flerårig erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning, bokslut och uppföljning. I rollen ingår personalansvar för två medarbetare men det är inte ett krav att du har erfarenhet av det sen tidigare utan detta kan vara din första roll med formellt personalansvar. I förbundet arbetar vi i Agresso men det är inte ett krav att du har erfarenhet av just det systemet dock har du lätt för att lära dig nya system och är bekväm i Excel och övriga delar av Office-paketet. Det är meriterande men inget krav av erfarenhet från en politiskt styrd organisation.

Som person är det viktigt att du är trygg och stabil samt att du har god självinsikt. Du är givetvis strukturerad, analytisk och noggrann men även ansvarstagande och prestigelöshet är viktiga egenskaper. Som ledare i förbundet så är det viktigt med ett uppmuntrande, coachande och inkluderande förhållningssätt. Rollen som ekonomichef har många kontaktytor och det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, en pedagogisk framtoning och lätt för att samarbeta. Du kan anpassa din kommunikation för att nå fram med komplex ekonomisk information på ett målgruppsanpassat sätt.

Vi söker dig som tillför positiv energi, bidrar med ett nyskapande tänk och har ett starkt och nyfiket driv i att förbättra, förenkla och effektivisera!

Anställningsvillkor
Heltid, tillsvidareanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en bakgrundskontroll kommer genomföras innan tillsättning.

Har vi väckt din nyfikenhet?
I den här rekryteringen samarbetar Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund med MPYA Finance.
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Patcha, fredrik.patcha@mpya.se, 073-203 67 37.

Skicka gärna in ditt CV så snart som möjligt då vi hanterar ansökningar löpande, dock senast den 6:e december.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f.n. ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på sex brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är både skadeavhjälpande och förebyggande, därför deltar också samtlig personal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69, 70 och Europaväg 16, samt pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ingår i Räddningsregion Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan.

Läs mer på www.sdrf.nu

Dela detta jobb

Ekonomichef till Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund i Avesta

Mpya Finance AB