ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef till Rusta

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-06-13

Ansök nu

Ekonomichef till Rusta

Brinner du för redovisning, personalledning och vidareutveckling i ett spännande, expansivt tillväxtbolag? Nu finns chansen att bli Rustas nästa Ekonomichef!

Rusta är en framgångsrik detaljhandelskedja sedan 1986 med ca 184 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Företagets affärsmodell bygger på enkelhet i verksamheten, centrala inköp utan mellanhänder och effektiv distribution. De har idag över 3000 anställda och huvudkontor i Upplands Väsby.

Som Ekonomichef är du övergripande ansvarig för Rustaskoncernens ekonomiska redovisning, bokslut och extern rapportering innefattande ansvar för månads- och årsbokslut, bokslutsarbete och revison. I rollen ingår även övergripande ansvar för koncernredovisning i enlighet med IFRS-principer. Avdelningen består av 14 personer varav 2 stycken, Redovisningschef och Reskontrachef är direktrapporterade. Du jobbar nära och stöttar CFO.

Som Ekonomichef ansvarar du för att bygga upp och utveckla ekonomifunktionen i takt med Rustas tillväxt och expansion samt leda och implementera projekt inom ekonomi- och redovisningsavdelningen.

Rollen är placerad på Rustas huvudkontor i Upplands Väsby och du rapportera till CFO. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 

  • Övergripande ansvarig och chef för Rustaskoncernens ekonomiska redovisning, bokslut och extern rapportering innefattande ansvar för månads- och årsbokslut, bokslutsarbete och revision.
  • Övergripande ansvar för koncernredovisning i enlighet med IFRS-principer.
  • Leda och fördela arbetsuppgifter inom ekonomiavdelningen samt vara en god förebild och ansvara för att stötta och utveckla avdelningens medarbetare.
  • Upprätthålla och säkerställa effektiva och ändamålsenliga redovisningsprocesser med god intern kontroll samt bygga upp och utveckla ekonomifunktionen i takt med Rustas tillväxt och expansion.
  • Ansvarig för likviditetsplanering/-prognos inklusive optimering av betalningsströmmar och transaktioner i utländsk valuta. Bedömningar avseende likviditets- och finansieringsbehov. Valutatäckning och säkringsredovisning.
  • Leda och implementera projekt inom ekonomi- och redovisningsavdelningen.
  • I samband med förvärvs- och strukturarbete, ansvarig för finans, redovisning och rapportering.
  • Ansvara för koncernens försäkringar tillsammans med CFO

 

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi med flerårig erfarenhet från en roll som ekonomi- eller redovisningschefsroll. Du har gedigen kompetens i redovisning och erfarenhet av personalledning. Vidare har du erfarenhet av att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Vidare har du goda systemkunskaper och är flytande i svenska och engelska både i tal och skrift. Har du erfarenhet från detaljhandeln gärna med bolag i flera länder samt erfarenhet av förvärv och/eller börsbolags-rapportering är det meriterande.

Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper och vi ser gärna att du är driven, framåtlutad och självgående samt har förmågan att ta initiativ till förändring. Du har dokumenterad ledarskapserfarenhet och drivs av att bidra till både företagets och dina medarbetares utveckling. Vidare är du trygg, kommunikativ, pedagogisk och har lätt för att samarbeta med andra.

 

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?

I denna rekrytering samarbetar Rusta med Mpya Finance.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller 070-842 13 77 eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller 070-897 11 57. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Ekonomichef till Rusta

Mpya Finance AB