ekonomijobb.se

Ekonomichef till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Ort
Utgår

2021-10-17

Ansök nu

Ekonomichef till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Ekonomienheten är en del av förvaltningens stab som för övrigt består av enheter för HR, kommunikation samt kvalitet/utveckling. Inom enheten finns det en grupp som ansvarar för redovisning och en grupp som arbetar med controlling. Totalt består ekonomienheten av 10 medarbetare. 

Arbetsbeskrivning

Som ekonomichef leder du förvaltningens ekonomienhet och ingår i stabens ledningsgrupp. Du är processägare för ekonomiprocessen och har en konsultativ roll till förvaltningens chefer och arbetar både strategiskt och operativt.

I arbetet ingår att vara ansvarig för att planera, driva, utveckla, effektivisera samt att ta fram styr- och ledningsverktyg inom det ekonomiska området. Du har ansvar för hela ekonomiprocessen så som bokslut, prognoser, budget, redovisning och uppföljning. Du kommer även att arbeta proaktivt med resultatuppföljning och nyckeltal.

I din chefsroll har du personal-, verksamhets-, samt ekonomiansvar för din enhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant examen på högskole-/universitetsnivå inom ekonomi och erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete på strategisk nivå och vi ser gärna att du har även arbetat i arbetsledande befattning. Du är van att driva, utveckla och att arbeta med och i processer inom ekonomiområdet.

Som person är du skicklig på att analysera, konkretisera och hantera mål, strategier och resultat. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i projekt. Vi förutsätter dessutom att du har goda kunskaper inom Officepaketet, framför allt i Excel och att du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Du är en analytisk problemlösare som fokuserar på rätt saker, även när det händer mycket runt omkring dig. Du arbetar effektivt och målinriktat samt åstadkommer resultat. Din personlighet präglas av energi, entusiasm, samarbetsvilja och god pedagogisk förmåga. Du har också lätt för att kommunicera ekonomi på ett tydligt och begripligt sätt.  

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: 

Anställningsform: 

Sysselsättningsgrad: 

Antal lediga befattningar: 

Ref. nr: 7757

Dela detta jobb

Ekonomichef till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Linköpings kommun