ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef till Leanlink

Ort
Utgår

2022-01-23

Ansök nu

Ekonomichef till Leanlink

Om arbetsplatsen

Ekonomichefen ingår i den förvaltningsgemensamma staben som är direkt underställd utförardirektören och har i sin befattning som ekonomichef även funktionsansvar för affärsområdens ansvariga ekonomer. Förutom ekonomifunktionen består staben även av funktionerna HR, verksamhetsutveckling och kommunikation. Leanlink leds av utförardirektören och en ledningsgrupp som består av biträdande utförardirektör, affärsområdescheferna samt stabens funktionschefer.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget är starkt utvecklingsinriktat där du ansvarar för att utveckla ekonomistyrnings- och analysarbetet inom förvaltningen. Vi sätter helheten före detaljer och vi ser en professionell och högkvalitativ ekonomistyrning som en viktig förutsättning för att vi ska kunna styra proaktivt och driva utveckling inom vårt ansvarsområde för vård, stöd-och omsorg. Du ingår i ledningsgruppen där du bland annat bidrar med värdeskapande analys, verksamhetsstyrning och utveckling i nära samarbete med våra andra funktioner.

I arbetet som ekonomichef ingår bland annat att;

  • Ha helhetsansvar för och leda ekonomiprocessen med delprocesserna, budget, uppföljning, prognos, delårsrapportering och bokslut.

  • Leda ett pågående förbättringsarbete av ekonomistyrningsprocessen, där utveckling av verksamhets- och ekonomistyrning, produktionsmått/nyckeltal samt analys- och kalkylarbete är särskilt prioriterat.

  • Ge konsultativt stöd i ekonomifrågor till förvaltningsledningen samt till Leanlinks affärsområdeschefer samt stötta med relevanta beslutsunderlag.

  • Ansvara för att kommunens riktlinjer för styrning, ledning och samordning av den ekonomiska verksamheten efterlevs och utvecklas inom förvaltningen.

Ekonomichefen är underställd utförardirektören och ingår i Leanlinks ledningsgrupp. Du kommer ha stora möjligheter att själv påverka ditt uppdrag samt hur ekonomifunktionen framöver ska vara organiserad. Du ingår även i ekonomidirektörens chefsnätverk där uppdraget är att både företräda förvaltningen och bidra till kommunövergripande ekonomifrågor som rör ekonomiprocessen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi. Du har flerårig erfarenhet av att strategiskt och övergripande arbeta med verksamhetsplanering och ekonomisk styrning i en större organisation, gärna tjänsteorganisation. Det är meriterande med erfarenhet från kommunal sektor eller annan politiskt styrd verksamhet.

För att lyckas i rollen som ekonomichef hos oss behöver du trivas i en dynamisk miljö med en hög aktivitetsnivå. Du får gärna ha ett genuint intresse för hur ny teknik kan vara till hjälp i olika processer och situationer, både i ekonomifunktionen och i verksamheten i stort. Du trivs med att ha ett brett ansvarsområde där du får möjlighet att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Du behöver också vara självgående och proaktiv, samt vara nyfiken på förändring och utveckling.

Vidare har du god analytisk förmåga med förståelse för såväl helheter som förmågan att sätta dig in i detaljer vid behov. Du är strukturerad med god planeringsförmåga och du har förmågan att leverera inom givna tidsramar. Att vara kommunikativ och förtroendeingivande i möten och samarbeten likväl som att agera affärsmässigt är självklart för dig.

Vi kan erbjuda ett mycket viktigt och spännande uppdrag med stora möjligheter att själv vara med att aktivt påverka vår utvecklingsresa.

Ett lämpligt första steg i rekryteringen är att ta en första kontakt med vår konsult på AS&B Executive, conny.besterman@asb-executive.se

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8372

Dela detta jobb

Ekonomichef till Leanlink

Linköpings kommun