ekonomijobb.se

Ekonomichef till Knightec AB i Örnsköldsvik

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-07-07

Ansök nu

Ekonomichef till Knightec AB i Örnsköldsvik

Söker du en verksamhetsorienterad Ekonomichefsroll i en dynamisk organisation med mycket framåtanda? Vill du vara drivande i att utveckla och effektivisera verksamhet och processer och tillsammans med dina kollegor skapa framtidens ekonomiavdelning? Och har du ett genuint intresse för människor och ledarskap? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Nu söker vi en Ekonomichef till Knightec som kommer att få ett övergripande ansvar att leda, driva och utveckla ekonomiprocesserna inom Knightec koncernen. Ekonomiprocesserna inkluderar redovisning och bokslut, koncernredovisning, finansiell rapportering och analys, projektadministration och fakturering samt skatter. Ekonomiavdelningen består av sju personer som du kommer att ha personalansvar för.

Under de kommande åren är planen att Knightec ska etablera en av de bästa ekonomifunktionerna inom en ”professional service”-verksamhet i Norden. Målet är att Knightec ska ha moderna och effektiva ekonomiprocesser som har den kvalitet som motsvarar kraven på ett noterat bolag. Detta för att stödja och vidareutveckla ekonomifunktionen och verksamheten i linje med Knightecs resultatvision att gå mot ett företag med en miljard i omsättning och en branschledande lönsamhet.

För att bli framgångsrik i rollen som Ekonomichef brinner du för att leda och coacha medarbetare, drivs av att förbättra och digitalisera processer och att arbeta ”Forward Together” med verksamheten. Som Ekonomichef rapporterar du till CFO och är placerad på kontoret i Örnsköldsvik.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Personalansvar för sju medarbetare

  • Kontinuerligt effektivisera och förbättra ekonomiprocesser och arbetssätt

  • Kvalitetssäkrande av bokslut och årsredovisning

  • Intern och extern rapportering

  • Koncernredovisning och koncernrapportering

  • Utveckla och säkerställa nödvändiga policies och standards inom ekonomiområdet

  • Stötta och ha ett nära samarbete med ledare inom verksamheten

  • Kontakt med myndigheter och revisorer

  • Driva och delta i integrationsarbete i samband med förvärv och nyetableringar

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och därefter minst 8 års arbetslivserfarenhet. Företrädesvis har du en kvalificerad och stabil grund inom redovisning eller revision och har därefter gått vidare till en liknade roll alternativt som Redovisningschef, Gruppchef eller Ekonomiansvarig. Det primära är tidigare erfarenhet i en arbetsledande eller formell ledarroll och att du har ett intresse för att utveckla potentialen hos dina medarbetare genom ett coachande ledarskap. Vi ser också att du har generellt mycket goda kunskaper inom både system och Excel. Det är meriterande om du har arbetat i en snabbrörlig konsultverksamhet men det är inte ett uteslutande krav.

Du som person

Som person är du noggrann, strukturerad och produktiv. Du är nyfiken och motiveras av att hitta förbättringar för att uppnå effektivitet, kvalité och tydlighet. Du har en hög genomförandekraft och bra på att omsätta en idé till handling. Att du är samarbetsvillig, driver dialog med verksamheten och kan kommunicera siffror på ett pedagogiskt och tydligt sätt är också avgörande. Eftersom Knightec är ett dynamiskt konsultbolag med en hög utvecklingstakt är det viktigt att du har en flexibel inställning och ett lösningsorienterat synsätt. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Knightec med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Knightec AB är ett snabbväxande konsultföretag med specialister inom kundupplevelser, digitalisering, produktutveckling och ledarskap. Knightec har närmare 800 medarbetare på tio orter över hela landet. Tillsammans med kunder inom bland annat fordon, telekom, försäkring och life science skapar företaget innovationer som förbättrar människors liv. Knightec strävar efter att gå mot en mer intelligent och hållbar framtid genom att våga utforska det oprövade, alltid med passionerade team, förtroende och långsiktiga åtaganden som grund. Knightec tror på styrkan i samarbete och att mångfald skapar innovationskraft, och idag finns fler än 30 olika nationaliteter i organisationen. Läs mer på www.knightec.se

Dela detta jobb

Ekonomichef till Knightec AB i Örnsköldsvik

Prodiem