ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef till en av Sveriges största restauranggrupper

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-02-17

Ansök nu

Ekonomichef till en av Sveriges största restauranggrupper

Kundlogotyp

Är du en ekonom med intresse för mat och dryck? Strävar du efter en roll som ger dig stor variation i vardagen? Då är rollen som Ekonomichef hos Mässrestauranger kanske vad du söker?

Som Ekonomichef har du totalansvaret för hela restauranggruppens ekonomi med företag på ett flertal platser. Du arbetar tätt tillsammans med VD och platscheferna ute i organisationen och representerar det finansiella perspektivet i ledningsgruppen. Ingen dag är den andra lik och du förväntas att aktivt delta i de dagliga operationella frågorna likväl som de större övergripande strategiska planerna.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som Ekonomichef är bred med ett tydligt fokus på att stötta och utmana ledningen och utifrån ett finansiellt perspektiv bidra till att utveckla verksamheten. Du driver budgetarbetet i samarbete med platscheferna för respektive verksamhet samt stöttar dem i uppföljning, analys och utfall av det finansiella resultatet. Uppföljning av befintliga nyckeltal, samt identifiera nya, är en central del i rollen. Tillsammans med ditt team om fyra medarbetare har du ett övergripande ansvar för redovisningen och boksluten i de olika bolagen inom företagsgruppen. Som ekonomichef driver du en kontinuerlig utveckling av arbetssätt, system, flöden och processer.

Din profil

Du har en akademisk bakgrund och är idag sannolikt ekonomichef eller business controller i en verksamhet som präglas av stor föränderlighet. Du har en gedigen och bred kompetens inom ekonomi men även ett verksamhetsnära perspektiv och en stor nyfikenhet. Du har en känsla för såväl stordrift som det småskaliga och förstår vikten av detaljer i en verksamhet. Vidare motiveras du av interaktion och samarbete med andra och ser framemot att tillsammans med ditt team och övriga inom företagsgruppen skapa de bästa förutsättningarna för en framgångsrik verksamhet.

Verksamheten präglas av professionalism, stolthet, allvar och humor, ett förhållningssätt som även präglar ekonomichefens roll. Mat, dryck och service utgör verksamhetens kärna och troligtvis delar du dessa intressen.  

Läs mer om företagsgruppen här: 

I denna rekrytering samarbetar Mässrestauranger inkl. dotterbolag med Prodiem Executive. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Per Wreding på Prodiem, tfn 0709-169400

Mässrestauranger är en privatägd företagsgrupp som driver restaurangverksamhet i Stockholm, Malmö och Dubai. De ansvarar för mat och dryck på Stadshusrestauranger, Stockholmsmässan, Malmömässan, Scandinavian XPO vid Arlanda, Teaterbaren i Kulturhuset på Sergels Torg och Engsholms Slott på Mörkö. Gruppen driver också festvåningen i den svenska paviljongen på världsutställningen, Expo2020, i Dubai. Alla restaurangverksamheter är KRAV och/eller Svanenmärkta sedan 2008 och hela koncernen genomsyras av ett tydligt hållbarhetsperspektiv.

Företagsgruppen ansvarar för några av de största och mest prestigefyllda uppdragen inom mässor, banketter och internationella sammankomster i Stockholm och Malmö med Nobelbanketten som en av de mest kända. Som ekonomichef är det för dig självklart att närvara vid några av evenemangen för att få helhetsförståelsen för verksamheten. Verksamheten är tydligt säsongsbetonad.

 

Dela detta jobb

Ekonomichef till en av Sveriges största restauranggrupper

Prodiem