ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef till Conroy Medical AB

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-06-13

Ansök nu

Ekonomichef till Conroy Medical AB

Kundlogotyp

Conroy är en marknadsledande tillverkare av slangsvetsar i den globala transfusionsmedicin-industrin. Vi grundades redan 1988 och har sedan dess utvecklat och tillverkat medicinsk utrustning, främst för användning inom området transfusionsmedicin. 2012 förvärvades Conroy av Indutrade, en internationell industrikoncern med starkt fokus på att utveckla och förbättra företag. Förvärvet är ytterligare ett steg i vår ambition att uppnå den fulla potentialen för våra medicintekniska utrustningar för blodpåsar. Tillsammans med Indutrade säkrar vi framtiden och möjliggör vidareutveckling av våra styrkor, samtidigt som vi behåller vår ursprungliga identitet. Vi befinner oss i Upplands Väsby och arbetar med kunder i hela världen. Vi har sedan 2012 varit i en spännande utvecklingsfas och eftersom vi fortsätter att växa, anställer vi nu fler personer till vår verksamhet i Upplands Väsby.

Vad Conroy erbjuder dig

I och med Conroys tillväxtresa har det nu blivit dags att anställa bolagets första Ekonomichef. Därmed öppnas en unik möjlighet för dig som vill bidra med din ekonomi- och controllingerfarenhet, till ett företag i tillväxt där struktur och effektivisering kommer att ligga högt på agendan. Du erbjuds en ekonomichefsroll där du kommer att vara en självklar sparringpartner till VD, likväl som en tydlig kravställare inom ekonomiområdet.

Du kommer att arbeta verksamhetsnära och sitter till och med i anslutning till bolagets tillverkning. Du kommer att vara påtagligt involverad i många olika delar av verksamheten och verkligen få möjlighet att påverka.

Du blir en del av ett mycket starkt, engagerat och familjärt team, som består av olika individer och nationaliteter. Och det är ni som team som tillsammans tillverkar och levererar en världsledande produkt. En produkt vars syfte är att bidra med ny teknik som kan tillföra mervärde inom sjukvården. Och allt detta, under ett och samma tak i Upplands Väsby. Så häftigt!

Din uppgift och dina ansvarsområden

I rollen som Ekonomichef kommer du att ansvara för att ekonomifunktionen levererar en högkvalitativ finansiell rapportering och ser till att verksamheten får de beslutsunderlag som behövs för att främja affärsperspektivet. Redovisning och lön görs idag av en välfungerande outsourcingpartner, varmed du inte har någon ekonomipersonal i ditt team. Däremot kommer du att ansvara för två medarbetare administration. 

Då rollen som Ekonomichef är ny, finns det så klart mycket att göra i relation till ett controllingperspektiv. Så en stor del av arbetet kommer inledningsvis vara att sätta sig in i verksamheten för att därefter sätta de strukturer och rutiner som behövs för en effektiv och ändamålsenlig uppföljning och rapportering. Detta ska så klart mynna ut i olika förbättringar, inom bl a supply chain och produktion.

Du kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp och arbeta mycket nära såväl VD som Verksamhetschef. Du kommer ha en nyckelposition inom organisationen där din roll utöver säkerställandet av det finansiella perspektivet blir att driva affären och utvecklingen av bolaget framåt. Hos Conroy kommer du även vara högst involverad inom förvärv vilket kommer vara en viktig del för den planerade framtida tillväxten.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Säkerställa bokslut, årsredovisning, deklaration och lön i kontakt med outsourcingbyrå

 • Intern och extern rapportering

 • Rapportering i Cognos till moderbolaget

 • Budget- och prognosarbete

 • Resultat- och lönsamhetsuppföljning

 • Nyckeltalsanalyser – framtagning och uppföljning

 • Diverse effektiviserings- och förbättringsprojekt inom supply chain och produktion

 • Business Case och investeringar

 • Genomföra förvärvsanalyser av potentiella uppköp

 • Aktivt deltagande i ledningsgruppsarbete

 • Förbereda presentationsmaterial för ledning och styrelse

 • Kontakt med myndigheter och revisorer

 • Säkra den interna kontrollen

 • Kontinuerlig utveckling och effektivisering av system, rutiner och strukturer inom ekonomi och gränsliggande områden

Vem är du?

För att trivas i rollen som Ekonomichef ser vi att du är en produktiv person som driver ditt arbete från start till mål och att leverera arbete med hög kvalitet är en självklarhet för dig. Det är viktigt att du dels, på ett kommunikativt sätt, är trygg i att driva på i sakfrågor, liksom att du har förmågan att lyfta blicken och lyssna in dina kollegor. Du kommer att vara delaktig i olika projekt inom verksamheten, varpå vi lägger stor vikt vid en god samarbetsförmåga och viljan till att arbeta mot gemensamma mål. Du trivs i en föränderlig miljö med korta beslutsvägar och drivs av utmaningar och av att hitta lösningar.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du gärna har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi tror att du idag arbetar som controller och letar efter ett nästa kliv alternativt arbetar som ekonomichef på ett liknande bolag. Eftersom Conroy är en tillverkande verksamhet ser vi att du arbetat i en producerande och liknande miljö. I rollen ansvarar du även för att kvalitetssäkra redovisningen vilket gör att du har en grund från redovisning/revison och känner dig trygg i dessa bitar. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Conroy Medical med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06 alternativt Anna Abrahamsson på Prodiem, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Dela detta jobb

Ekonomichef till Conroy Medical AB

Prodiem