ekonomijobb.se

Ekonomichef till Cereb

Företag Mpya Finance
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-08

Ansök nu

Ekonomichef till Cereb

Är du en erfaren och engagerad ekonom som drivs av förändring, effektivisering och utveckling? Vill du arbeta i ett bolag som gör skillnad på riktigt? Då kan tjänsten som Ekonomichef på Cereb vara rätt tjänst för just dig!

Cereb är en privat vårdgivare med specialistkompetens inom neuropsykiatri som utreder och behandlar fysisk och psykisk ohälsa med utgångspunkt i evidensbaserade metoder och egen forskning. Företaget bidrar till kunskapsutveckling och ett friskare samhälle. Cereb grundades av Gunnar Jakobsson 2007 och sysselsätter idag cirka 60 anställda och ett 30-tal externa psykologer och specialistläkare på konsultbasis.

Cereb söker nu en Ekonomichef som vill vara med på resan att fortsätta utveckla Cereb.

Som Ekonomichef har du det övergripande och operativa ansvaret för Cerebs ekonomifunktion. Rollen är bred med allt från redovisning, bokslut, rapportering till att ta fram väsentliga nyckeltal och KPI:er för uppföljning, olika analyser, affärsmodeller och presentationsunderlag samt övergripande ansvar för IT. I rollen ingår att medverka vid eventuella förvärv och integrationer av förvärv. Du arbetar tillsammans med verksamheten och stöttar med underlag till väsentliga affärsbeslut. I tjänsten ingår personalansvar för två personer. Du kommer ingå i företagets ledningsgrupp och rapportera till VD.

Tjänsten är belägen på Cerebs kontor i Helsingborg eller Malmö eller på Östermalm i Stockholm beroende på var kommande ekonomichef bor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • personalansvar för två medarbetare
  • rapportering till ledning och styrelse, ansvar för legal redovisning och att bolaget följer legala och skattemässiga krav på ekonomisk rapportering
  • upprättande av årsredovisning och deklaration samt kontakter med bolagets revisorer
  • avstämningar och upprättande samt analys av månadsbokslut, variansanalyser, avvikelser, nyckeltalsjämförelser och ad hoc analyser
  • budget och prognoser; samordna, rapportera, ge chefer stöd i uppföljning samt ha kostnadskontroll
  • analysera och medverka till organisk och förvärvad tillväxt
  • utveckla och effektivisera processer, rutiner och system kring redovisning samt rapportering etc. Systemansvar för ekonomisystemen.
  • ansvar för löneadministration, försäkringslösningar och tjänstepension
  • ledningsgruppsarbete samt styrelsearbete

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen i ekonomi eller motsvarande med erfarenhet från en ledande roll som Ekonomichef eller Group Controller. Du är van att arbeta affärsnära och har goda kunskaper i redovisning och rapportering. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel och behärskar svenska flytande både tal och skrift. Du har ett genuint systemintresse och tidigare erfarenhet av att utveckla processer och arbetssätt. Har du erfarenhet från vård- och omsorgsbranschen och / eller har medverkat vid DD processer och integration av förvärv samt erfarenhet av medverkan i större IT-relaterade utvecklingsprojekt är det meriterande. Erfarenhet av personalledning är meriterande.

Som person är du positiv, proaktiv och lyhörd. Du har strategisk höjd, ser helheter och är samtidigt noggrann med detaljer. Vidare är du prestigelös, pedagogisk, ödmjuk, har en god samarbetsförmåga och är van vid att arbeta i team. Du har ett stort engagemang, brinner för företagets verksamhet och utveckling och är en god ledare med etisk förankring i arbetet.

Har vi fångat ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Cereb med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se  070-842 13 77 eller Åsa Schramm på asa.schramm@mpya.se 073-695 36 10. Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast! Varmt välkommen med din ansökan!

Ekonomichef till Cereb

Maria Brisheim

Stockholm

Rekryteringskonsult, vVD

maria.brisheim@mpya.se

Vi ses på LinkedIn!

+46 70 842 13 77

Om Cereb AB

Cereb är en privat vårdgivare med specialistkompetens inom neuropsykiatri. Cereb grundades av Gunnar Jakobsson 2007 och sysselsätter idag cirka 60 anställda och ett 30-tal externa psykologer och specialistläkare på konsultbasis. Cereb är ett väl positionerat företag erkänt för hög kvalitet och kompetens. Bolaget utför neuropsykiatriska utredningar där högkvalificerade medarbetare med kompletterande kompetenser – psykologer, psykiatriker och sjuksköterskor – samarbetar i team kring individen som utreds. Patienterna är både barn och vuxna. Landstingen är de största beställarna av bolagets tjänster.

Dela detta jobb

Ekonomichef till Cereb

Mpya Finance