ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ekonomichef till Bona i Malmö

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-11-29

Ansök nu

Ekonomichef till Bona i Malmö

Vill du arbeta i ett välskött och framgångsrikt bolag präglat av en stark företagskultur, innovation, stolthet och tradition i modern tappning?  I rollen som ekonomichef leder du ett team om f.n. tre medarbetare och ansvarar för redovisningen i de svenska bolagen.  

Rollen som ekonomichef på Bona har både operativa och strategiska inslag och innehåller både redovisning och analys. Du rapporterar till CFO och är placerad på det trevliga kontoret i Malmö.

Dina främsta ansvarsområden och arbetsuppgifter

  • Ansvara för, organisera- och leda bokslutsprocessen så att de svenska bolagen i koncernen rapporterar korrekt och i tid

  • Driva utveckling av bokslutsprocessen

  • Ansvara för och leda hantering av löpande transaktioner och redovisning

  • Ansvara för årsbokslutsprocessen samt plan för förbättringar av process och revision

  • Leda budgetprocessen avseende de svenska bolagens omkostnader

  • Utveckla och leda personal, processer och rutiner inom ekonomiavdelningen

  • Vara stöd och bollplank till övriga avdelningar avseende ekonomiska spörsmål samt support med ad-hoc analyser

  • Vara delaktig i projekt inom såväl ekonomiavdelningen som avdelningsöverskridande

Vem söker vi?
För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du är utbildad civilekonom eller motsvarande och är mycket trygg inom redovisning och dess regelverk. Kanske har du arbetat med revision för att sedan gått vidare i en liknande roll som denna. Du har även ansvarat för att sammanställa bokslut, nyckeltal och ekonomiska styrdokument. Du har erfarenhet av ledarskap och tycker om att se människor växa. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser även att du har goda kunskaper i affärssystem, gärna SAP, rapporteringsverktyg och Excel.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Du är en positiv, prestigelös och serviceinriktad person med stort engagemang i ditt arbete. Du är lösningsorienterad och drivs av ständiga förbättringar och att göra ett bra arbete. Du har en pedagogisk ådra och har lätt för att kommunicera med andra. Vidare har du en hög analytisk förmåga och är noggrann. Det är en fördel om du har arbetat inom tillverkande och internationella verksamheter.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Bona med Mpya Finance. Du ansöker på www.mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på 0703–755075 eller kristina.bennet@mpya.se alternativt Per Cato på 0703–009729 eller per.cato@mpya.se.

Dela detta jobb

Ekonomichef till Bona i Malmö

Mpya Finance AB